Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Türkiye'de 8,4 milyon kişinin görme bozukluğu var

Türkiye'de 8,4 milyon kişinin görme bozukluğu var

Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Kaderli, Dünya Görme Günü için açıklama yaptı. 2020'de "8,4 milyon görme bozukluğu bulunan vatandaşımız var" dedi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye'de 8,4 milyon kişinin görme bozukluğu var
KAYNAK: İHA

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Kaderli, Dünya Görme Günü kapsamında "Gözlerinizi Sevin" temasıyla görme bozukluklarına dikkat çekti.

Türkiye'de 2020 yılında 8.4 milyon görme bozukluğu yaşayan insan var

Kaderli, dünya genelinde 2.2 milyar insanın görme bozukluğu yaşadığını ve bunların 1 milyarının önlenebilir veya karşılanmamış ihtiyaçlara bağlı olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'de 2020 yılında 8.4 milyon görme bozukluğu yaşayan kişi olduğunu ve bunlardan 380 bininin yasal körlük yaşadığını ifade etti. Kataraktın en yaygın tedavi edilebilir körlük nedeni olduğunu vurgulayan Kaderli, erken teşhis ve tedavinin başarı şansını artırdığını belirtti. Ayrıca glokom, yaşa bağlı makula dejenerasyonu, diabetik retinopati ve prematüre retinopatisi gibi göz hastalıklarına da dikkat çekti ve düzenli göz muayenelerinin önemini vurguladı. Çocuklarda erken teşhisin, göz tembelliği gibi sorunların kontrol altına alınmasına yardımcı olabileceğini açıkladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Sedat Şahin suç örgütüne operasyon

Antalya'da Sedat Şahin suç örgütüne operasyon