Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel 16 ilin valisi değişmişti: Abdullah Erin Isparta Valiliği'ne atandı

16 ilin valisi değişmişti: Abdullah Erin Isparta Valiliği'ne atandı

18 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararnamesiyle Isparta Valiliği'ne Abdullah Erin atandı. İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
16 ilin valisi değişmişti: Abdullah Erin Isparta Valiliği'ne atandı
KAYNAK: İHA

18 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararnamesi ile Isparta Valiliği’ne Abdullah Erin getirildi. Bu kararın ardından mevcut vali Aydın Baruş ise Gümüşhane Valisi oldu.

VALİ'DEN İLK TEŞEKKÜR CUMHURBAŞKANI'NA 

Isparta Valisi Abdullah Erin, X hesabından “Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Isparta ilimize Vali olarak atanmış bulunmaktayım. Bu göreve şahsımı layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, güvenlerini bizden esirgemeyen İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya'ya saygı, minnet ve şükranlarımı arz ediyorum” diyerek hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hem İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya teşekkür etti. 

MEHİR VAKFI'NDAN VALİ'YE KUTLAMA 

Abdullah Erin'e yeni görevinde başarı dileyenler arasında çeşitli vakıflar dikkat çekti. Mustafa Özdemir isimli X hesabı kullanıcısı “Dostlarım; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Isparta Valiliğine atanan Sayın Abdullah Erin’e yeni görevinde şahsım ve @mehirvakfi adına muvaffakiyetler diliyorum. Rabbim yar ve yardımcısı olsun inş. Amin” paylaşımını yaptı. 

Mehir Vakfı, gençleri evlendirmekle tanınan ve genel merkezi Konya olan bir sivil toplum örgütü. 

Abdullah Erin Kimdir?

1991 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu. Meslek hayatına Burdur ili Tefenni ilçesinde kaymakamı olarak başladı. Gülşehir Kaymakam Vekilliği, Tefenni Kaymakamlığı, Doğanşar Kaymakamlığı, Bayburt Vali Yardımcılığı, Şırnak Vali Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 2005 yılında açılan Mülkiye Müfettişliği sınavını kazandı ve 2005-2009 yılları arasında Mülkiye Başmüfettişi görevlerinde bulundu. 2009 yılı Haziran ayında, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) genel sekreterliği görevini yaptı. 2012 yılında Genel Sekreterlikten ayrılarak Mülkiye Başmüfettişliği görevine geri döndü. 2013 yılı Şubat ayı itibari ile 2 yıl boyunca İçişleri Bakan Danışmanlığı görevinde bulundu. Haziran 2016, Temmuz 2017 arasında Adıyaman Valisi olarak görev aldı. 21 Haziran 2017 tarihinde yayınlanan 2017/10458 sayılı Valiler Kararnamesi ile Şanlıurfa Valisi görevine getirildi. İngilizce, Arapça ve Kürtçe bilen Abdullah Erin, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İkili eğitimde İmam hatip ayrıcalığına Eğitim Sen’den sert eleştiri

İkili eğitimde İmam hatip ayrıcalığına Eğitim Sen’den sert eleştiri