Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel TEKNOFEST 2024 Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda düzenlenecek

TEKNOFEST 2024 Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda düzenlenecek

TEKNOFEST 2024, kapatılması tepkilere yol açan Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda düzenlenecek. Teknoloji festivali için hazırlıklar devam ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TEKNOFEST 2024 Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda düzenlenecek
KAYNAK: İHA

Türkiye'nin en büyük teknoloji festivali olan TEKNOFEST, bu yıl 10'uncu kez düzenlenecek. TEKNOFEST 2024, Uluslararası Çukurova Havalimanı'nın hizmete girmesiyle uçuşlara kapatılan ve tartışmaların odağında olan Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda teknoloji tutkunlarını ağırlayacak. 2-6 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan TEKNOFEST 2024 için bu yıl 1 milyon 630 bin yarışmacı ve 788 bin 161 takım başvuru yaptı. TEKNOFEST'in Adana'da düzenlenmesi, kente büyük bir hareketlilik kazandırdı.

Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda Hazırlıklar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Kapatılması büyük tepkilere neden olan Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda festival için hummalı bir hazırlık sürüyor. Asfaltlama çalışmaları devam ederken, alanda kurulacak stantların ve sahnelerin montaj hazırlıkları da tamamlanmak üzere. TEKNOFEST 2024, Adana’da bilim ve teknolojiye olan ilgiyi artırmayı hedefliyor.

"Yeni Nesilden Umutluyum"

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, festivalin öğrencilere olan katkısına vurgu yaparak, 15 takımla TEKNOFEST yarışmalarına katılacaklarını belirtti. Rektör Sözen, “Havacılık ve Uzay Mühendisliği Fakültemiz var. TEKNOFEST ile öğrencilerimizi daha da motive edeceğiz. Yapay zeka gibi birçok alanda bölümlerimiz mevcut. Bu programlar sayesinde ara eleman sorunu çözülecek ve gençlerimiz bilişim çağında önemli adımlar atacaklar” dedi.

“Milli Teknoloji Katkılarımızı Sergileyeceğiz”

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, TEKNOFEST’in önemine dikkat çekerek, “Adana’da ilk kez bu kadar büyük bir bilim şenliği düzenlenecek. 2-6 Ekim tarihlerinde Çukurova Üniversitesi olarak bu önemli organizasyonda yer alacağız ve Milli Teknoloji alanındaki çalışmalarımızı sergileyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Elektrikli Otomobil Projemiz Ödül Alacak”

Rektör Beriş, ayrıca TEKNOFEST’in gençler için büyük bir fırsat olduğunu vurgulayarak, “Savunma sanayi başta olmak üzere, farklı sektörlerde her geçen gün yeni iş imkanları ortaya çıkıyor. Bu yıl festivalde elektrikli otomobil projemiz ödül alacak ve bu bizim için büyük bir gurur kaynağı. Ayrıca 5 temel teknolojik aparatı festivalde sergileyeceğiz” dedi. TEKNOFEST’in, özellikle uzay ve havacılık bölümlerine olan ilgiyi artırdığı da belirtildi.

Adana Şakirpaşa Havalimanı neden kapatıldı?

Adana Havalimanı, 1937 yılında, Adana'nın seyhan ilçesine bağlı Şakirpaşa Mahallesi'nde hizmete açıldı. Adana'nın yanı sıra Mersin, Osmaniye ve çevresindeki yerleşim yerlerine yıllarca hizmet veren Şakirpaşa Havalimanı, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın hizmete girmesiyle birlikte 11 Ağustos 2024 tarihinde tarifeli uçuşlara kapatıldı. Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılması şehri ayağa kaldırdı. Tepkiler çığ gibi artarken, havalimanındaki son uçuşlar hüzün yarattı.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MasterChef Kaptanlık Oyununu Kim Kazandı? İşte Takım Kaptanları

MasterChef Kaptanlık Oyununu Kim Kazandı? İşte Takım Kaptanları