Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Sanat Güneşi Zeki Müren vefatının 28. yıl dönümünde Bodrum'da anılıyor

Sanat Güneşi Zeki Müren vefatının 28. yıl dönümünde Bodrum'da anılıyor

Türkiye'nin unutulmayan Sanat Güneşi Zeki Müren, 28’inci ölüm yıl dönümünde Muğla’nın Bodrum ilçesinde çeşitli programlarla anılıyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sanat Güneşi Zeki Müren vefatının 28. yıl dönümünde Bodrum'da anılıyor
KAYNAK: İHA

Tüm mal varlığını Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfı'na bağışlayan Sanat Güneşi Zeki Müren, vefatının 28. yıl dönümünde Muğla'nın Bodrum ilçesinde anılıyor. Müren’in Bodrum’daki müze evinde gerçekleştirilen etkinlikte, Kızılhisarlı Mustafa Paşa Camii İmamı Şeref Aran, Adliye Camii İmamı Sait Alpogan ve Tepecik Camii İmamı Yüksel Kılınçarslan tarafından mevlit okundu.

Dualarla anıldı

Etkinliğe Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Belediye Başkan Vekili Emel Çakaloğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfı yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kaymakam Çit, Zeki Müren’in ruhunu rahmetle anarak, “Sanat Güneşimizin ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun” dedi. Çit, Müren’in eserlerinin ebediyen yaşayacağını da vurguladı.

Bağışları ile Gönüllerde Taht Kurdu

Belediye Başkan Vekili Emel Çakaloğlu, Zeki Müren’in bağışları için minnettarlığını dile getirerek, “Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun” dedi. Türk Eğitim Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş ve Mehmetçik Vakfı Başkanı İsmail Şanlı, Müren’in sağlığında bıraktığı eserler ve yaşamının sonunda yaptığı bağışlarla gönüllerde taht kurduğunu ifade ettiler. Etkinlikte, Müren’in evinin önünde lokma dağıtımı da gerçekleştirildi.

Konserle Anma Etkinlikleri Devam Edecek

Zeki Müren’in anma etkinlikleri kapsamında bu akşam (Salı) saat 20.00’da Antik Tiyatro’da Muğla Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası eşliğinde Hakan Aysev ve Umut Akyürek konseri düzenlenecek. Bu etkinlik, Müren’in sanatının ve mirasının yaşatılmasına katkı sağlayacak.

Zeki Müren kimdir?

Zeki Müren, 2 Ocak 1931 yılında Bursa'da doğdu,  24 Eylül 1996 tarihinde İzmir'de yaşamını yitirdi. Türk şarkıcı, besteci, söz yazarı, oyuncu ve şairdir. "Sanat Güneşi" ve "Paşa" olarak anılan Müren, klasik Türk müziğinin en büyük isimlerinden biri olarak kabul edilir. Sanata olan katkılarından dolayı 1991'de "Devlet Sanatçısı" unvanıyla ödüllendirilmiştir. Türkiye'de verilmeye başlanan Altın Plak Ödülü'nün de ilk sahibi olan sanatçı, müzik yaşamı boyunca 600'ü aşkın plak ve kaset doldurmuş, 300'den fazla şarkı bestelemiştir.

Çocukluğu ve Eğitimi

Bursa'nın Hisar semtinde doğan Zeki Müren, müzik yeteneği küçük yaşlarda keşfedildi. İlkokulu Bursa'da tamamladıktan sonra Boğaziçi Lisesi'ni birincilikle bitirdi ve İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde eğitim aldı.

Müzik Kariyeri

Zeki Müren, 1950 yılında TRT İstanbul Radyosu'nun açtığı solist sınavını kazanarak müzik kariyerine adım attı. İlk radyo konserini 1951'de verdi ve bu konserle tüm Anadolu'da tanındı. 1955'te "Manolyam" adlı şarkısıyla Altın Plak Ödülü'nü kazandı. Müren, Maksim Gazinosu'nda 11 yıl sahne aldı ve 1976'da Londra'daki Royal Albert Hall'da konser vererek bu mekânda sahne alan ilk Türk sanatçısı oldu.

Oyunculuk Kariyeri

Müren, 1953'te "Beklenen Şarkı" adlı filmde sinema kariyerine başladı. Toplamda 18 filmde rol aldı ve 1965'te "Çay ve Sempati" adlı oyunda başrol oynadı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Altın Portakal Film Festivali Sinemaya Desteğini Sürüyor

Antalya Altın Portakal Film Festivali Sinemaya Desteğini Sürüyor