Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Ders çalışmadığı için babası öld*rmüştü Mertcan'ın annesi idam istiyor

Ders çalışmadığı için babası öld*rmüştü Mertcan'ın annesi idam istiyor

Hatay’da 5 sene önce dersini yapmadığı gerekçesiyle öz babası tarafından demir sopayla öldürülen 6 yaşındaki Mertcan Yılmaz’ın annesi idam talep ediyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ders çalışmadığı için babası öld*rmüştü Mertcan'ın annesi idam istiyor
KAYNAK: İHA

Hatay’ın İskenderun ilçesinde 5 yıl önce dersini yapmadığı gerekçesiyle öz babası tarafından demir sopayla dövülerek öldürülen 6 yaşındaki Mertcan Yılmaz’ın annesi Gülistan Özger, yaşadığı acıyı hala unutamıyor. Oğlunun canını alan baba Mehmet Ali Yılmaz’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmiş olsa da, acılı anne çocuk katilleri için idam cezası talep ediyor.

“Evladım İlk Karnesini Dahi Göremedi”

34 yaşındaki Gülistan Özger, eski eşi Mehmet Ali Yılmaz ile evliliklerinden iki çocuk sahibi olduktan sonra ayrıldıklarını belirtti. Olayın yaşandığı dönemde, hafta sonunu babasında geçiren Mertcan Yılmaz, babası tarafından ders yapmadığı bahanesiyle şiddete maruz kaldı. Acılı anne o günü şöyle anlattı:

“Mertcan, 6 buçuk yaşındaydı ve 1. sınıfın ilk dönemindeydi. İlk karnesini bile almamıştı. Babasıyla birlikteydi ve ders yapmadığı için bağırıp çağırmış, Mertcan ağlayınca kafasına demir sopayla vurmuş. O an düşmüş ve birkaç kez suni teneffüs yapmaya çalışmış, sonra ambulans çağırmış. Biz hastaneye gittiğimizde Mertcan zaten ölmüştü. Söylemediler ama ben anlamıştım, her yeri mosmordu. 3 gün yoğun bakımda kaldı ve 5 Ocak’ta onu kaybettik.”

“Yalvararak Mahkemeyi Yanıltmaya Çalıştı”

Anne Özger, ilk mahkemede Mehmet Ali Yılmaz’ın kendini acındırmaya çalıştığını belirterek, “İlk duruşmada resmen ağlıyordu, yalvarıyordu ve hakimi, savcıları yanıltmaya çalışıyordu. Ağırlaştırılmış müebbet cezası aldı, hücre cezası da verildi. İkinci mahkemede cezasını düşürdüler ama itiraz üzerine tekrar müebbet hapis cezasına çevrildi. Ancak cezası hala tam olarak belli değil, beklemedeyiz” dedi.

“Çocuk Katilleri İçin İdam İstiyorum”

Anne Özger, çocuk katillerine karşı idam cezasının geri getirilmesi gerektiğini savunarak, “Yarın bir gün cezaevinden çıksa, oğluma yine zarar verebilir. Narin cinayeti ve diğer çocuk cinayetlerine de bakarsak, bu ilk değil ve eğer bu şekilde devam ederse son da olmayacak. Bu olaylar durdurulmalı, çocuk katilleri idam edilmeli. İdam çıkmadığı sürece bu tür olaylar devam edecek” şeklinde konuştu.

“Oğlumun Soyadını Değiştirdim”

Mertcan’ın annesi, yaşadığı acı olayın ardından oğlunun soyadını değiştirdiğini belirterek, “Karşı tarafın hiçbir şekilde çocukla bağlantısı olamaz. Soyadını değiştirdim, kendi kızlık soyadımı verdim. Elimde olsa kimlikteki ismini de değiştirirdim ama yaşı gereği bunu yapamıyorum. Vekalet, her şey bende. Bir iki kişiyi assalardı ya da içeri aldıklarını çıkartmasalardı bu duruma düşmezdik. Önceden kadınlar öldürülüyordu, şimdi çocuklar. Bir yerde dur demek gerekiyor. İdam edilmezlerse bu olaylar devam edecek” ifadelerini kullandı.

Mertcan Yılmaz Olayının Ardından

6 yaşındaki Mertcan Yılmaz’ın babası tarafından öldürülmesi, Türkiye’de büyük yankı uyandırmış ve toplumda derin yaralar açmıştı. Yaşanan bu acı olay, çocuklara yönelik şiddet ve istismara karşı daha sert önlemler alınması gerektiği yönünde tartışmalara yol açtı. Acılı annenin idam talebi ve yaşadığı derin üzüntü, çocuk haklarının korunması ve şiddet olaylarının önlenmesi konusunda yetkilileri harekete geçmeye çağırıyor.

Türkiye'de İdam Tartışmaları Yeniden Gündemde

Mertcan Yılmaz’ın ölümü gibi olaylar, Türkiye’de idam cezasının geri getirilmesi tartışmalarını yeniden gündeme taşıyor. Çocuklara ve kadınlara yönelik şiddet suçlarında caydırıcı cezaların gerekliliği konusunda kamuoyunda yoğun bir talep oluşmuş durumda. Ancak idam cezasının geri getirilmesi, hukuki ve toplumsal açıdan karmaşık bir konu olmaya devam ediyor.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kayserispor'un Süper Lig'de Galibiyet Hasreti Devam Ediyor

Kayserispor'un Süper Lig'de Galibiyet Hasreti Devam Ediyor