Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel PTT'de zimmet skandalı!12 yıla kadar hapis cezası isteniyor

PTT'de zimmet skandalı!12 yıla kadar hapis cezası isteniyor

Adana'nın Yüreğir ilçesindeki Akıncılar PTT Şubesi'nde görev yapan gişe ve büro amiri B.T., zimmetine geçirdiği iddia edilen 785 bin 560 lira nedeniyle tutuklandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
PTT'de zimmet skandalı!12 yıla kadar hapis cezası isteniyor
KAYNAK: İHA

Adana'da PTT'ye bağlı Akıncılar Şubesi'nde 785 bin 560 lira zimmete geçirildiği iddiasıyla tutuklanan gişe ve büro amiri B.T. hakkında 12 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Olay, Yüreğir ilçesinde 24 Temmuz'da patlak verdi. Savcılık tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı ve Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul etti.

İddialar ve savcılığın bulguları

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, olayın detayları ortaya çıktı. Yüreğir Merkez PTT Müdürü R.A., sistem üzerinden Akıncılar PTT Şubesi'ni kontrol ederken, kasada 807 bin 674 lira bulunduğunu ancak bu paranın şubeden toplama görevlilerine teslim edilmediğini fark etti. Bunun üzerine sanık B.T. ile iletişim kurulmaya çalışılsa da başarısız olundu.

Zimmete geçirilen paranın bir kısmı geri ödendi

Soruşturma sırasında, B.T.'nin hesabına 785 bin 560 lira aktardığı tespit edildi. Sanık, bu paranın 400 bin lirasını PTT'ye geri ödedi. Ancak geri kalan miktar hala ödenmemiş durumda. B.T.'nin, zimmet suçlamasını kabul ettiği, "Borçlarım vardı. Bir anlık düşünceyle bu parayı kendi hesabıma geçirdim. Ancak pişman oldum ve 400 bin liralık kısmını geri iade ettim" şeklinde ifade verdiği iddianamede yer aldı.

12 yıla kadar hapis cezası isteniyor

Tutuklu yargılanan sanık B.T., 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya. Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi, B.T.'nin zimmet suçundan yargılanmasına karar verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Özgür Özel: "Adalet Yerini Bulana Kadar Narin'in Yanındayız"

Özgür Özel: "Adalet Yerini Bulana Kadar Narin'in Yanındayız"