Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Polisten işkence itirafı

Polisten işkence itirafı

Antalya’da Gezi Parkı olayları sırasında 25 yaşındaki Erdem Kara’ya orantısız güç kullanmaktan yargılanan polis memuru Barış Baysal, savcılıkta verdiği ifadesini düzelterek,“Görüntüleri izledikten sonra fark ettim bir kere copla müdahalem var. Günlerce gö

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Polisten işkence itirafı

Antalya’da Gezi Parkı olayları sırasında 25 yaşındaki Erdem Kara’ya orantısız güç kullanmaktan yargılanan polis memuru Barış Baysal, savcılıkta verdiği ifadesini düzelterek,“Görüntüleri izledikten sonra fark ettim bir kere copla müdahalem var. Günlerce görev yaptım, görüntüleri izledikten sonra-Bu ben miyim ?- diye kendime sordum”dedi.

Antalya’da Gezi Parkı olayları sırasında AKP il binası önünde 25 yaşındaki Erdem Kara’ya orantısız güç kullanmaktan yargılanan 6 polisin yargılanmasına başlandı. Erdem Kara’nın avukatları duruşmada polislerin eyleminin oransız güç değil, işkence olduğunu öne sürdüler.

Antalya'da, Taksim Gezi Parkı protestolarına destek için AKP İl Başkanlığı önündeki protestolarda 25 yaşındaki Erdem Kara'ya 'orantısız güç kullandığı' öne sürülen 6 polis hakkında, 4.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması bu gün Antalya Adliyesinde yapıldı.

Antalya 28. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşmaya haklarında 4,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan polis memurları Yakup Sakarya, Faruk Cebeci, Muhammet Demirel, Ahmet Taşır, Barış Baysal ve Turan Keskin hazır bulundular. Sanık polisler, ifadelerinde Erdem Kaya’yı kanunun kendilerine verdiği zor kullanma yetkisine dayanarak gözaltına aldıklarını söylediler.

Yargılanan polislerden Ahmet Taşır, Erdem Kaya’yı gözaltına almak için boynundan yakalayıp, yere yatırdığını, bunun dışında herhangi bir müdahalede bulunmadığını iddia etti.Diğer sanık polis Barış Baysal, savcılıkta verdiği ifadesinde belirttiği gibi herhangi bir müdahalede bulunmadığı sözünü düzelterek,“Görüntüleri izledikten sonra fark ettim bir kere copla müdahalem var. Onun dışında müdahalede bulunmadım. Günlerce görev yaptım, görüntüleri izledikten sonra-Bu ben miyim ?- diye kendime sordum” şeklinde konuştu. Diğer sanık polisler ifadelerinde görevlerini yaptıklarını, günlerce devam eden eylemlerde kendilerine ve başbakana küfür edildiğini öne sürdüler. Sanık avukatları ise müvekkilleri olan polislerin suçsuz olduğunu, Gezi eylemlerinin masumane olmadığını, devlete karşı bir kalkışma olduğunu  öne sürerek, müvekkilleri için beraat kararı verilmesini talep ettiler..

ERDEM KARA: POLİSLERDEN ŞİKAYETÇİYİM

Orantısız güç kurbanı olan Erdem Kara ise polislerin-görevini yaptım- bahanesiyle olayı masumlaştırmayı çalıştıklarını belirterek, kendisine işkence yapan polislerden şikayetçi olduğunu ve cezalandırmalarını istediğini söyledi.

Erdem Kara’nın avukatları olan Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş ve Çağdaş Hukukçular Derneği  Antalya Şube Başkanı  Nusret Gürgöz ise, sanık polislerin suçunun görevi kötüye kullanma değil, işkence suçu olduğunu, bu nedenle işkence ve adam öldürmeye teşebbüs suçlarından Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaları gerektiğini söylediler. Avukatların bu talebi mahkeme hakimince reddedildi. Ermiş ve Gürgöz, sanık polislerin avukatlarının tutumunu da eleştirerek, avukatların 12 Eylül mantığıyla davrandığını, yaşanan olayı bir güvenlik meselesi gibi algıladıklarını, polisten aldıkları bilgi ve belgelerle müvekkillerini suçlamaya çalıştıklarını belirttiler. Ermiş ve Gürgöz, sanık avukatlarının Gezi Eylemleri hakkında söylediklerini de eleştirerek  kendileri de dahili binlerce avukatın bu eylemlere katıldığını kendilerinin de birer eylemci olduklarını, eyleme katılmanın bir suç olmadığını belirttiler. Mahkeme çıkışında sanık polisler ve Erdem Kara’ya destek için gelenler arasında kısa süreli bir arbede yaşandı. Avukatların araya girmesiyle olay büyümeden yatıştı.(Haber Merkezi)

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
‘Yeni bir Türkiye’ mücadelesi

‘Yeni bir Türkiye’ mücadelesi