Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Osmaniye'de Amanos Dağları'nın karlı yollarını can dostları için aştılar

Osmaniye'de Amanos Dağları'nın karlı yollarını can dostları için aştılar

Osmaniye'de kış şartlarının ağır geçtiği dağ eteklerine giden ekipler yiyecek bulmakta zorlanan yaban ve sokak hayvanlarına ulaştı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Osmaniye'de Amanos Dağları'nın karlı yollarını can dostları için aştılar

Osmaniye Belediyesi, kış şartlarının ağırlaştığı Amanos Dağları'nın eteklerinde yiyecek bulmakta zorlanan yaban ve sokak hayvanlarını unutmadı. İşte, Osmaniye Belediyesi'nin gerçekleştirdiği besleme çalışmasının detayları...

Hava Koşullarına Rağmen Besleme Seferberliği

Osmaniye Belediyesi, soğuk havaların etkisi ve kar yağışının başlamasıyla birlikte sokak hayvanlarının yiyecek bulmada güçlük çektiği Amanos Dağları'nın eteklerine özel bir besleme seferberliği başlattı.

Osmaniye'de Amanos Dağları'nın Karlı Yollarını Can Dostları Için Aştılar

Ekiplerin Zorlu Arazi Yolculuğu

15 kişilik belediye ekibi, zorlu kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan yaban ve sokak hayvanlarına yardım etmek için seferber oldu. Ekipler, sisli, çamurlu, buzlu ve karlı yolları arazi araçlarıyla aşarak Amanos Dağı'nın zirvesine ulaştılar.

Besleme Malzemeleri ve Sağlık Taraması

Ekipler, arazi araçlarına yüklenen 5 balya saman, 400 kilo pazar atığı, 500 kilo bakliyat, 250 kilo kuru mama, yemek atığı ve bayat ekmek gibi beslenme malzemelerini Amanos Dağları'nın çeşitli noktalarına bıraktılar. Besleme çalışmasına katılan Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri ise sokak hayvanlarının sağlık taramasını gerçekleştirdi.

Osmaniye'de Amanos Dağları'nın Karlı Yollarını Can Dostları Için Aştılar

Soğuk Havada Sıcak Görüntüler

Ekipler, zaman zaman besleme noktalarında hayvanlarla ilgilenerek soğuk hava şartlarında iç ısıtan görüntüler oluşturdu. Besleme çalışması, hem hayvanların kış şartlarında yiyecek bulmalarına destek olurken hem de onların sağlık durumlarını gözden geçirmek amacıyla yapıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İzlanda'da Yanardağ'dan gelen lavlar kente kadar indi!

İzlanda'da Yanardağ'dan gelen lavlar kente kadar indi!