Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Muğla'da Ücretsiz HPV Aşısı Kampanyası

Muğla'da Ücretsiz HPV Aşısı Kampanyası

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz 9-26 yaş aralığındaki kız çocuklarına ve kadınlara yönelik rahim ağzı kanseri HPV aşı uygulaması devam ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Muğla'da Ücretsiz HPV Aşısı Kampanyası
KAYNAK: İHA

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 9-26 yaş aralığındaki kız çocuklarına ve kadınlara yönelik ücretsiz rahim ağzı kanseri HPV aşısı uygulamasına devam ediyor. Türkiye’de önemli bir halk sağlığı sorunu olarak öne çıkan HPV (İnsan Papilloma Virüsü) kaynaklı kanser vakalarındaki artışa dikkat çeken belediye, bu aşı ile hastalığın önlenmesine katkı sağlamayı hedefliyor.

Ekonomik Zorluk Yaşayan Aileler Öncelikli

Kampanya kapsamında ilk etapta, Muğla il sınırlarında ikamet eden ve sosyal yardım alan ailelerin yanı sıra yüzde 40 üzeri engelli raporu bulunan 9-26 yaş aralığındaki kız çocukları ve kadınlar aşıdan faydalandı. Bu adım, ekonomik zorluklar nedeniyle aşıya erişim sağlayamayan aileler için büyük bir fırsat sundu.

A W267967 02

Vatandaşlardan Teşekkür Mesajları

HPV aşısı uygulamasından yararlanan vatandaşlar, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti. Aşıyı ücretsiz yaptıran Ayşegül Uysal, 'HPV aşısı biz kadınlar için çok önemli. Maliyetinden dolayı yaptırmaktan çekinmiştim fakat büyükşehir belediyesinin uygulamasının ücretsiz olduğunu görünce hemen başvurdum' ifadelerini kullandı.

A W267967 03

Rahim ağzı kanseri hastası olan Sevda Ataş ise 'Bu aşıyı yaptırmam gerekiyordu fakat 6 aydır maddi imkanlar nedeniyle yaptıramadım. Başvurumun kabul edilmesiyle birlikte kısa sürede aşıya ulaştım. Büyükşehir Belediyesi’ne bu uygulama için teşekkür ediyorum' dedi.

Bir başka faydalanıcı, Ebru Kayabağlı ise kızını aşılatmanın önemine dikkat çekerek, 'Genç yaşta alınan bu tür tedbirlerle büyük hastalıklardan korunma imkanımız var. Bu sebeple buradan kız annelerine de mesajım; bu konularda geç kalınmaması' dedi.

Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü’nden Açıklama

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Barış Akıncı, rahim ağzı kanserinin önlenmesi için başlatılan bu çalışmanın büyük bir önem taşıdığını belirtti. Akıncı, '3 dozdan oluşan HPV aşısının toplam maliyeti yaklaşık 10 bin TL. Belediye Başkanımız Ahmet Aras’ın talimatları doğrultusunda bu aşıyı ücretsiz olarak sunuyoruz. Muğla’da bulunan özel hastanelerle yaptığımız protokoller sayesinde, başvuruları kabul edilen vatandaşlar aşılarını bu hastanelerin acil bölümlerinde yaptırabilirler' dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
iPhone 16'dan yeni sızıntılar kamera tasarımı ve özellikler ortaya çıktı

iPhone 16'dan yeni sızıntılar kamera tasarımı ve özellikler ortaya çıktı