Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Antakyalı esnaf horozunu aracıyla şehir turuna çıkarıyor

Antakyalı esnaf horozunu aracıyla şehir turuna çıkarıyor

Hatay’ın Antakya ilçesinde esnaflık yapan Fevzi Mersin’in 19 aydır beslediği horoz, Antakya Otobüs Terminali’nin maskotu haline geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antakyalı esnaf horozunu aracıyla şehir turuna çıkarıyor
KAYNAK: İHA

Hatay'ın Antakya ilçesinde, 67 yaşındaki Fevzi Mersin, Antakya Otobüs Terminali’nde uzun yıllardır esnaflık yapıyor ve horozlara olan ilgisiyle biliniyor. 19 ay önce sahiplendiği bir horoz, kısa sürede Mersin’in hayatının vazgeçilmez bir parçası haline geldi. İş yerinde beslediği horoz, Mersin’in gittiği her yere onunla birlikte gidiyor. Mersin, horozunu omzuna alarak otogar içinde dolaştırıyor ve zaman zaman aracıyla da horozuna şehir turu yaptırıyor.

"Horozumu Satmak İstemiyorum"

Fevzi Mersin, horozuna yapılan satın alma tekliflerini reddettiğini belirterek, “Bu horozu ufakken aldık ve yetiştirdik. O zamandan beri seviyorum. 19 aydır bu horoz benimle kalıyor. Yavruyken bize geldi ve bize göre yetiştiriyoruz. Bu horozumu iş yerinde besliyorum, kovsam bile gitmez. Hiç kaçmaz ve ben nereye gidersem o da geliyor. Horozu görenler şaşırıyorlar ve merak ediyorlar. Horozu satın almak istiyorlar ama ben yüksek fiyat istiyorum ki almasınlar. Horozu isteyenler 3 bin TL, 5 bin TL teklif ettiler, ben 10 bin TL istiyorum. Bazen canı sıkılınca eve götürüyorum. Arabamla birlikte sürekli geziyoruz” dedi. Mersin, horozunu zaman zaman eve götürdüğünü ve arabasıyla gezintiye çıkardığını da ekledi.

Horoz Herkesin İlgisini Çekiyor

Fevzi Mersin’in oğlu Serkan Mersin de horozla olan bağlarını dile getirerek, "Bu horozu 19 aydır kendi ellerimle besliyorum. Benle babam bakıyoruz. Hayvan sevgisi çocukluğumdan beri var. Nereye gidersem o da hemen yanıma gelir. Eve veya iş yerine getiriyorum. Yanımdan hiç ayrılmıyor. Horozumla beni herkes tanır. Herkes horozu bilir ve sever. Kimseye bir zararı olmaz ve evcil bir hayvandır" dedi. Serkan Mersin, hayvan sevgisinin çocukluğundan beri var olduğunu da sözlerine ekledi.

Otogarın Maskotu Haline Geldi

Otogarda çalışan Ali Bal ise horozun otogarın maskotu olduğunu belirterek, "Bu horoz bizim ve otogarın maskotu oldu. Sahiplerinin sürekli peşinde geziyor. Horoz arabalara biniyor. Sahibiyle beraber yürüyüş yapıyor. İnsan gibi bir hareketleri var" diyerek durumu özetledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Konyaaltı'nda Dünya Kız Çocukları Günü kutlandı!

Konyaaltı'nda Dünya Kız Çocukları Günü kutlandı!