Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Mersin'de Kivi Şenliği düzenlendi! Başkan Seçer'den üreticilere destek

Mersin'de Kivi Şenliği düzenlendi! Başkan Seçer'den üreticilere destek

Mersin'de Kivi Şenliği düzenlendi. Şenlikte kivi hasadına katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, üreticilere destek mesajı verdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin'de Kivi Şenliği düzenlendi! Başkan Seçer'den üreticilere destek
KAYNAK: İHA

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, eşi Meral Seçer ile birlikte Toroslar İlçesi Çağlarca Mahallesi’nde düzenlenen ‘Kivi Şenliği’ne katıldı. Şenlikte Başkan Seçer, kivi hasadına katılarak, tarıma ve üretime olan desteklerini yineledi.

"Toplumsal birlikteliğe katkı sağlıyoruz"

Kivi Şenliği’nde konuşan Başkan Vahap Seçer, festivallerin toplumsal birlikteliği, huzuru ve kardeşliği artırmadaki önemine dikkat çekti. "Köylü, şehirli, çiftçi, memur, işçi herkes bir arada. Biz bu birlikteliği önemsiyoruz. Amacımız ayrışmak değil, kardeşçe ve barış içinde yaşamaktır," dedi. Seçer, 2019'dan bu yana Mersin'e huzur getirdiklerini ve önyargıları yıktıklarını vurguladı.

"Tarımı ve üretimi desteklemeye devam edeceğiz"

Seçer, tarımsal desteklere önem verdiklerini belirterek, "Toroslar Belediyesi ile birlikte, tarımı ve üretimi destekleyen projeleri şartsız ve koşulsuz sürdüreceğiz. Çiftçilerimize üretimi teşvik edecek projeler sunacağız. Siz yeter ki üretin, biz her zaman yanınızdayız" dedi.

Güneş enerjisi projelerine destek verilecek

Başkan Seçer, tarımsal üretim yapan kooperatiflere güneş enerjisi sistemleri (GES) projelerinde yüzde 50 destek sağlayacaklarını açıkladı. "Elektrik giderleri yüksek olan kooperatifler için artık Büyükşehir Belediyesi olarak GES projelerine yarı yarıya destek veriyoruz. Üreticilerimiz enerji maliyetlerini azaltacak, biz de onların yanında olacağız" şeklinde konuştu.

Kivi Şenliği’nde yarışmalar, gösteriler ve eğlenceler düzenlenirken, 'En iri kivi yarışması' da gerçekleştirildi. Başkan Seçer ve protokol üyeleri, yarışmada dereceye giren üreticilere ödüllerini verdi. Şenlik, Türk Müziği Orkestrasının konseri ile sona erdi.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İçişleri Bakanlığı Suriyelilere 1 Kasım'a kadar süre verdi

İçişleri Bakanlığı Suriyelilere 1 Kasım'a kadar süre verdi