Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Muğla'da dikkat çeken 100.Yıl sergisi

Muğla'da dikkat çeken 100.Yıl sergisi

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. yılını çeşitli etkinliklerle kutlamaya devam ediyor. İşte haberin detayı...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Muğla'da dikkat çeken 100.Yıl sergisi

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. yılını çeşitli etkinliklerle kutlamaya devam ediyor. Sosyal Hizmet Atölyeleri, 100 Yaş Evi, Oyuncak Kütüphanesi ve kreşlerde yapılan Cumhuriyet temalı ürünler sergileniyor. 160 adet yağlı boya, kara kalem, mozaik, cam altı boyama, ahşap boyama, takı ve punch gibi eserler Cumhuriyet’in 100. yıl sergisinde ziyaretçilerle buluşuyor.

Serginin açılışı Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Bodrum ve Fethiye 100 Yaş Evi ve sosyal hizmet atölyelerinden faydalanan kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Menteşe Nilüfer Caner 100 Yaş Evi üyesi İnci Eroğlu, açılışta yaptığı konuşmada Adana’dan Muğla’ya kızının tıp eğitimi için geldiklerini, kızının mezun olmasına rağmen Muğla’dan ayrılamadıklarını söyledi ve sosyal aktiviteler sayesinde Muğla’ya bağlanan belediye başkanlarına teşekkür etti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ise Yüz Yaş Evi, Sosyal Hizmet Atölyeleri ile Muğla genelinde hemşehriler arasında kaynaşmayı, birliği, tanışmayı hedeflediklerini belirtti ve Cumhuriyet’in 100. yılında bu birlikteliğin harika bir sergiyle taçlandırıldığını ifade etti. Başkan Gürün; “Cumhuriyetimizin 100. yılında sosyal hizmet atölyelerimizin, 100 Yaş Evleri ve kreşlerimizdeki küçük ellerin ortaya koyduğu 100. yıl sergisinde sizlerle birlikte olmaktan mutluyum. Bu atölyeleri, 100 Yaş Evlerini açarken önceliğimiz sosyal hizmetlerde halkımızı bir araya getirip, hemşehrilik duygularını güçlendirmek, birlikte üretmek oldu. Yaşı kaç olursa olsun çok değerli deneyime sahip hemşehrilerimizin bir araya gelip, tanışmasını sağlamak istedik. Sloganımızda da dediğimiz gibi ‘Birlikte Aileyiz, Birlikte Muğla’yız’ Muğla büyük bir coğrafyaya sahip. Bu geniş coğrafyada büyük bir aileyiz. Cumhuriyetimizin 100.yılında da birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Ne düşündüğümüz önemli değil, farklılıklarımızı zenginlik olarak görüp Ata’mızın izinden hep birlikte el ele yürümeliyiz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında birinci yüzyılın bir değerlendirmesini yaparak, yanlışlarımızdan ders çıkartarak ülkemizi Ata’mızın yolundan aydınlık geleceklere hep birlikte taşıyacağız. Fikirleri, el emeği ile üreten tüm kursiyerlerimize, 100 yaş evi üyelerimize, kreşlerimizdeki sevgili çocuklara teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin'de akıl almaz kavgada şok ölüm

Mersin'de akıl almaz kavgada şok ölüm