Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Mersinli sanayiciler Çukurova Havalimanı'ndan umutlu: Sanayi sektörünü uçuracak

Mersinli sanayiciler Çukurova Havalimanı'ndan umutlu: Sanayi sektörünü uçuracak

MTOSB Başkanı Sabri Tekli, Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın sanayi sektörü için büyük bir fırsat sunduğunu ve ihracat rakamlarının artacağını belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Mersinli sanayiciler Çukurova Havalimanı'ndan umutlu: Sanayi sektörünü uçuracak
KAYNAK: İHA

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli, geçtiğimiz ay hizmete giren Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın sanayi sektöründe büyük bir heyecan yarattığını ifade etti. Tekli, "Bu havalimanı ile birlikte ihracat rakamlarımızın rekor kıracağını düşünüyoruz" dedi. Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın Türkiye’nin ikinci büyük havalimanı olmasının gurur verici olduğunu belirten Tekli, havalimanının Mersin’in vizyonu açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Sanayiciler İçin Yeni Umut

Tekli, Mersin’in Çukurova Uluslararası Havalimanı ile birlikte bölgenin lojistik üstünlüğünü elde ettiğini belirtti. Mersin’in liman, OSB-Otoban bağlantısı ve havalimanı ile bölgenin lojistik anlamda en gelişmiş şehri haline geldiğini söyleyen Tekli, "Yatırımcıların gözdesi haline gelen Mersin’de sanayicilerimiz, havalimanının sağladığı avantajlardan dolayı umutlu" şeklinde konuştu. MTOSB’nin önümüzdeki yıllarda ihracat rakamlarında ciddi bir artış beklediklerini ekledi.

"Bölgesel Kalkınmanın Lokomotifi"

Tekli, havalimanının bölgenin tüm havayolu ihtiyacını karşılayacak kapasitede olduğunu belirtti. Yılda 9 milyon yolcu kapasitesi, 110 bin metrekare terminal alanı ve en geniş gövdeli uçakların iniş yapabileceği 3 bin 500 metre uzunluğundaki ana pist ile Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın sadece sanayi değil, tüm sektörleri olumlu yönde etkileyeceğini ifade etti. Havalimanının turizm ve tarım sektörlerinde de önemli gelişmelere yol açacağını belirten Tekli, Mersin’in ikinci bir Antalya olma potansiyeline sahip olduğunu vurguladı.

Bölgesel İş Birliği vurgusu yaptı

Mersin ve Adana’nın birlikte hareket etmesi gerektiğini söyleyen Tekli, havalimanının bölgesel kalkınmanın başlangıcı olduğunu belirtti. Havalimanının bölgelerine kazandırılmasında emeği geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’a teşekkür eden Tekli, sanayiciler adına minnettarlığını ifade etti.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Suriye’den Türkiye’ye Uy*şturucu Sevkiyatı Engellendi: MİT’in Başarılı Operasyonu

Suriye’den Türkiye’ye Uy*şturucu Sevkiyatı Engellendi: MİT’in Başarılı Operasyonu