Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Mersin'in Silifke ilçesinde alıç hasadı başladı!

Mersin'in Silifke ilçesinde alıç hasadı başladı!

Mersin'in Silifke ilçesinde emekli öğretmen alıç hasadına başladı. Hasat sezonu 15 Ekim'e kadar sürecek olan olgun alıcın kilosu bakın dalında kaç TL…

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin'in Silifke ilçesinde alıç hasadı başladı!
KAYNAK: AA

Mersin'in Silifke ilçesinde, Çamlıca Mahallesi'nde emekli öğretmen Ali Tok'un 2 dönümlük bahçesinde alıç hasadına başlandı. Olgunlaşan alıçlar, toplandıktan sonra paketlenerek alıcılarına ulaştırıldı.

Üretici Ali Tok, hasat sezonunun 15 Ekim'e kadar süreceğini belirtti. Bu yıl alıç fiyatlarının dalında 200 lira civarında olduğunu ifade eden Tok, satmadıkları, dökülen ve artan meyveleri sirkeye dönüştürdüklerini ve sirkelerin de iyi bir satış performansı sergilediğini aktardı. 

Tok, "Alıç meyvesini genelde Konya, Ankara ve İstanbul gibi iç piyasada satıyoruz. Özellikle Akdeniz bölgesi için alternatif bir ürün. Aroması, tadı ve pazarı güzel olan bir meyve," dedi.

Alıç Meyvesi neden önemli?

Alıç, Akdeniz bölgesinde alternatif bir ürün olarak öne çıkıyor. Bu meyvenin aroması, tadı ve pazarı oldukça olumlu geri dönüşler alıyor. Tok'un bahçesinde yetiştirdiği alıçlar, bölgesel pazarın yanı sıra iç piyasa için de değerli bir ürün olarak dikkat çekiyor.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ayla Yüksel'den şiddet ve ist*smara sert tepki: Para için kocasını pazarlayan bir kadın gördünüz mü?

Ayla Yüksel'den şiddet ve ist*smara sert tepki: Para için kocasını pazarlayan bir kadın gördünüz mü?