Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Mersin'de Karboğazı Çevre Festivali düzenlendi

Mersin'de Karboğazı Çevre Festivali düzenlendi

Mersin'de Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen Karboğazı Çevre Festivali, 10 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Mersin'de Karboğazı Çevre Festivali düzenlendi
KAYNAK: İHA

Mersin'in Tarsus ilçesinde Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen Karboğazı Çevre Festivali, 10 bin kişinin katılımıyla büyük bir başarıya imza attı.

Festivalde çok sayıda etkinlik düzenlendi

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen ve 3 gün süren festival, doğaseverlerin ilgisini çekti. Etkinlikler sırasında vatandaşlar, doğanın tadını çıkarırken aynı zamanda çeşitli eğlenceli etkinliklere katıldılar. Festivalin ilk gününde, çadırlar kurulup akşam saatlerinde açık hava sineması düzenlendi. İkinci gün ise, geniş bir etkinlik yelpazesi sunuldu. Bu etkinlikler arasında resim atölyeleri, sıfır atık atölyeleri, doğa yürüyüşleri, Moto cross, off-road, bisiklet gezileri, spor aktiviteleri, çocuk atölyeleri, gökyüzü gözlem etkinliği, survivor parkı, tohum topu atölyesi ve okçuluk atölyesi yer aldı. Akşam saatlerinde ise, Tarsus Kent Orkestrası tarafından verilen konserle katılımcılar müzik eşliğinde kampın keyfini çıkardı. Festival boyunca çeşitli ikramlar da sunuldu. Üçüncü gün ise, atölye çalışmaları devam etti ve kamp çadırları toplandıktan sonra alanda mıntıka temizliği yapıldı.

Başkanlar Festivale katıldı

Festivalin önemine değinen Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, "Herkes mutlu, yüzler gülüyor. Böyle bir doğada böyle bir atmosferde bu gerekiyor. Tarsus Belediyesi olarak kentimizi ve doğamızı hep koruyacağız. Tarsus'un evlatlarımıza bırakacağımız bir kent olması için elimizden geleni yaptık. Bir farkındalık oluşturmak istedik" dedi. Ayrıca Karboğazı’nın tarihî önemine de vurgu yaptı: "Karboğazı’nın tarihimizde bize bırakmış olduğu o bağımsızlık mücadelesi çok değerlidir. Bundan tam 104 yıl önce, 44 kahraman Kuvayı Milliyeci, 600’den fazla Fransız askerini esir alarak bölgemizi kurtardı" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABD'de Lise Öğrencileri 40 Yıl Sonra "Kızıl Saçlı Cin*yetleri" Davasında Katil Kimliğini Ortaya Çıkardı

ABD'de Lise Öğrencileri 40 Yıl Sonra "Kızıl Saçlı Cin*yetleri" Davasında Katil Kimliğini Ortaya Çıkardı