Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Mersin'de Dünya Kadın Çiftçiler Günü kutlaması

Mersin'de Dünya Kadın Çiftçiler Günü kutlaması

Başkan Seçer, Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nü kutlamak amacıyla Mersin'deki üretici kadınlarla bir araya geldi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin'de Dünya Kadın Çiftçiler Günü kutlaması
KAYNAK: İHA

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 'Dünya Kadın Çiftçiler Günü' vesilesiyle gerçekleştirilen etkinlikte, kadınların toplumun her seviyesinde daha fazla temsil edilmesi gerektiğini vurgulayarak, Türkiye'deki 30 büyükşehir belediye başkanından 28'inin erkek olduğuna dikkat çekti ve kendisinin kadınlar tarafından seçilen tek büyükşehir belediye başkanı olduğunu belirtti.

Seçer, tarım sektöründe çalışan nüfusun yüzde 43'ünün kadınlardan oluştuğuna işaret ederek, bu sektörde kadın temsiliyetinin yüksek olduğunu dile getirdi. Kadınların tarım ve hayvancılık gibi alanlarda çalışarak aile bütçesine katkıda bulunmalarının büyük bir gurur kaynağı olduğunu söyledi.

tarım-1

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kadınları ve küçük ölçekli üreticileri desteklediklerini belirten Seçer, kadın girişimcilerin güçlendirilmesinin ve projelerinin tanıtılmasının önemine vurgu yaptı.

Seçer, "Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim" projesiyle hayvan desteği sağladıklarını ve bunun binlerce aileye yayılacağını ifade etti. Kadın üreticilere projelerindeki başarıları için çiçekler verildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Jandarmadan nefes kesen operasyon

Jandarmadan nefes kesen operasyon