Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Mersin'de Çevre Dostu Kavşaklar

Mersin'de Çevre Dostu Kavşaklar

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çevre Dostu Kavşaklarla Hem Trafiği İyileştiriyor Hem de Karbon Salınımını Azaltıyor

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin'de Çevre Dostu Kavşaklar

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 3. Çevre Yolu üzerinde tamamlanan 8 akıllı ve kanalize kavşak projesi ile doğa, atmosfer, yakıt kullanımı, bekleme ve seyahat süresinde önemli iyileştirmeler sağlıyor. Bu yenilikçi kavşaklar, otomatik ışık düzenlemeleri sayesinde gün içinde saat bazlı araç ve yaya yoğunluğuna adapte oluyor.

A W133158 01

Her kavşakta 3 şerit araç yolu, 1 şerit bisiklet yolu, koruma bandı ve yaya yolu bulunuyor. Ayrıca, düz istikamette, sağa ve sola dönüşlerde 3 farklı kulvardan yönlendirme yapılması, trafik ışıklarında bekleme süresini minimuma indiriyor. Bu düzenleme, zirve saatlerde bekleme süresinde %57'lik ve araç hızında %39'luk iyileşme sağlıyor; koridor üzerindeki seyahat süresinde de %39'luk bir tasarruf elde ediliyor.

Kanalize kavşaklar, sadece trafik akışını değil, aynı zamanda çevre dostu bir yaklaşımı destekliyor. Yapılan hesaplamalara göre, bu kavşaklar sayesinde günde 60 kilogram, yılda ise 21 bin 900 kilogram karbon salınımı engellenmiş oluyor. Bu da yaklaşık 2 bin 190 ağacın her yıl karbon emisyonunu dengelemesine yardımcı oluyor.

A W133158 02

Araçların daha az bekleme süresi, sadece çevreye değil aynı zamanda sürücülere de fayda sağlıyor. Kavşaklarda daha az bekleme süresi, araçların günlük bin 900 litre, yıllık ise 693 bin 500 litre daha az yakıt tüketmesine olanak tanıyor. Bu da yıllık 650 bin dolarlık bir tasarrufu beraberinde getiriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu son buluyor

Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu son buluyor