Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Mersin'de 2 kişi alkol alıp ormanı yaktı

Mersin'de 2 kişi alkol alıp ormanı yaktı

Mersin'in Silifke ilçesinde kasten orman yangını çıkardıkları iddiasıyla 2 kişi tutuklandı. Zanlıların, alkol aldıktan sonra ormanı ateşe verdikleri öğrenildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Mersin'de 2 kişi alkol alıp ormanı yaktı
KAYNAK: İHA

Mersin’in Silifke ilçesinde 15 Ağustos tarihinde meydana gelen orman yangınlarıyla ilgili olarak 2 kişi tutuklandı. Güvenlik kameraları tarafından tespit edilen ve alkol aldıktan sonra ormanı ateşe verdikleri iddia edilen zanlılar, geniş çaplı bir araştırmanın sonucunda yakalandı. İmamuşağı, Çadırlı, Mukaddem ve Bolacalıkoyuncu mahallelerinde çıkan yangınlar, saatler süren müdahalelerin ardından kontrol altına alındı.

Güvenlik Kameraları Zanlıları Tespit Etti

İl Jandarma Komutanlığının yaptığı açıklamaya göre, güvenlik kameralarının incelenmesi sonucu, motosikletli 2 kişi yangın bölgelerinde tespit edildi. Kamera kayıtlarından elde edilen bilgiler doğrultusunda kimlikleri belirlenen zanlılar, jandarma ekiplerince yapılan operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin, alkol almış olduklarını ve olayın ciddiyetinin farkında olmadıklarını belirttikleri öğrenildi.

Yangına Müdahale

Yangının sonucunda 3 dönüm ormanlık alan zarar gördü ve devlet milyonlarca lira zarara uğratıldı. Yangının söndürülmesi için 1 helikopter, 1 İnsansız Hava Aracı (İHA), 4 arazöz, 1 su tankı ve birçok orman işçisi görev aldı. Yapılan müdahaleler sayesinde yangın kısa sürede kontrol altına alındı, ancak hasarın büyüklüğü gözler önüne serildi.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Orhan Çevik'e Veda Etti

Antalya Orhan Çevik'e Veda Etti