Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Mersin Tarsus'ta 2. Nergis Şenliği düzenlendi

Mersin Tarsus'ta 2. Nergis Şenliği düzenlendi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Tarsus'ta 2. Nergis Şenliği gerçekleştirildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin Tarsus'ta 2. Nergis Şenliği düzenlendi
KAYNAK: İHA

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Tarsus'ta düzenlenen '2. Nergis Şenliği' ile nergis üreticilerine destek olmayı ve bu üretimi bölgede yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Şenlik, Nergis tarlasında gerçekleştirilen hasat etkinliği ile başladı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisi ile devam etti. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen çocuk oyun alanları, tarla gezisi, atölyeler ve yarışmalara ev sahipliği yaptı.

Mersin Tarsus'ta 2. Nergis Şenliği Düzenlendi

Katılımcılar ve Destekleyenler

Tarsus ilçesine bağlı Pirömerli Mahallesi Çat Mevkii’nde düzenlenen şenliğe Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, Mersin Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz, mahalle muhtarları ve üreticiler katıldı.

Başkan Seçer'den Teşekkür 

Başkan Seçer, katılımcıların enerjisinin güzel bir atmosfer oluşturduğunu belirterek, 'Mersin demek Türkiye demek. Anadolu’nun ta kendisi demek' dedi. Ayrıca, Mersin'in bereketli topraklarından fışkırdığını vurgulayarak, Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlara destek verdiklerini ve bu desteklerin önemine değindi.

Mersin Tarsus'ta 2. Nergis Şenliği Düzenlendi

Üreticilere Nergis Soğanı Desteği

Seçer, 'Tarsus’ta 96 bin 700 adet, Mersin genelinde de 338 bin 500 adet nergis soğanı desteği sağladık. Bunlar tarıma elverişsiz bölgelere ekiliyor ve o ailenin gelirine bir katkı sunmuş oluyor' şeklinde konuştu. Üreticilerden Fadime Senay Bostan, Başkan Seçer'e sunduğu destekler için teşekkür ederken, Nergis Şenliği'nin üreticileri memnun ettiği belirtildi.

Mersin Tarsus'ta 2. Nergis Şenliği Düzenlendi

En İyi Nergis Dizme Yarışması

Nergis üreticileri arasında düzenlenen en iyi nergis dizme yarışması, şenlikte ilgi çeken etkinliklerden biriydi. Yarışmada birinci olan üretici Müjgan Aladağ'a Başkan Seçer tarafından organik gübre hediye edildi. Şenlik, Ayşe Dinçer konseri ile sona erdi.

Nergis Şenliği, hem üreticilere destek olmanın yanı sıra katılımcılara keyifli bir gün geçirme fırsatı sunarak olumlu geri dönüşler aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
THY uçağına yıldırım çarptı!

THY uçağına yıldırım çarptı!