Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Mersin-Tarsus OSB demiryolu ile limana bağlanacak!

Mersin-Tarsus OSB demiryolu ile limana bağlanacak!

Mersin'de OSB'nin limanla demiryolu bağlantısının sağlanması ve sanayicilere konteyner depolama alanı oluşturulması için çalışmalar başlatıldı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Mersin-Tarsus OSB demiryolu ile limana bağlanacak!
KAYNAK: İHA

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli, OSB'nin demiryolu hattı ile Mersin Limanı'na bağlanması için çalışma başlattıklarını açıkladı. Sanayicilerin konteyner depolama ihtiyacına yönelik adımlar attıklarını belirten Tekli, 250 bin metrekarelik gümrüklü bir saha oluşturacaklarını duyurdu.

"Konteyner Depolama Alanı Oluşturacağız"

Sabri Tekli, MTOSB’de düzenlediği toplantıda yapılan çalışmalar ve gelecekteki projelere ilişkin bilgiler verdi. Limanla demiryolu bağlantısının kurulması ve OSB'ye bir kara limanı yapılması için çalışmaların başlatıldığını ifade eden Tekli, şu açıklamalarda bulundu:

"Demiryolu hattının önüne OSB kara terminali kurmayı planlıyoruz. Yaklaşık 250 bin metrekarelik gümrüklü saha oluşturulacak. Sanayicilerimizin göndereceği ya da getireceği konteynerlerin depolama sürecini OSB sınırları içinde çözmeyi hedefliyoruz." Tekli, Mersin Uluslararası Limanı (MIP) ile yapılan anlaşmalar kapsamında 1. ve 4. bölgenin ayrı, 2. ve 3. bölgenin ise başka bir lokasyondan demiryolu hattı ile limana bağlanacağını belirtti.

Yeni Okul Projesi Geliyor

MTOSB Başkanı, sanayi bölgesine olan ilginin arttığını ve Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin gördüğü yoğun ilgiden dolayı yeni bir okul yapmayı planladıklarını belirtti. "2. ve 3. bölge içinde 24 derslikli bir okul temelini yakında atacağız. Bunun için başvurumuzu yaptık ve yakın zamanda inşaata başlayacağız."

"Savunma Sanayinde Ciddi Yol Kat Ettik"

Savunma sanayinde de önemli adımlar attıklarını ifade eden Sabri Tekli, OSB'deki firmaların sayısının her geçen gün arttığını belirtti. Mersin OSB’nin bugüne kadar kredi kullanmadığını ve büyümeye devam ettiğini vurgulayan Tekli, şunları söyledi: "Sanayi bölgemizi büyütürken şehrin yapısına zarar vermeyecek şekilde planlıyoruz. 5. bölgenin yüzde 50'si OSB'ye ait. Bu bölgenin kamulaştırma sürecinde bir sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum." Tekli, bu bölgenin kısa sürede faaliyete geçeceğini ve dünyanın en büyük düz çam fabrikasının bu bölgede kurulacağını belirtti.

"Hedefimiz 50 Bin İstihdam"

Sabri Tekli, Mersin OSB dışında 7 organize sanayi bölgesi daha bulunduğunu hatırlattı ve 50 bin kişiye istihdam sağlamayı hedeflediklerini söyledi. OSB'lerde yangın güvenliğini artırmak için drone teknolojisi kullanmayı planladıklarını belirten Tekli, 4 dakika içinde yangınlara müdahale ettiklerini söyledi.

"5. Bölgeyi Büyük Firmalara Vermek İçin Sabırsızlanıyoruz"

Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın açılmasıyla bölgeye olan talebin arttığını vurgulayan Tekli, 5. bölgeyi büyük firmalara tahsis etmek için sabırsızlandıklarını belirtti: "Bölgedeki sanayicilerimizden çok memnunuz. Yatırımcılar hızla üretimlerini artırıyor. Sanayinin ve limanın büyümesi, havaalanının uluslararası hale gelmesi, Mersin’in sanayi potansiyelini artırıyor." Toplantıya katılan Mersin-Tarsus OSB Müdürü Halil Yılmaz da bölgenin genel durumu ve yatırımları hakkında bilgi verdi.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çiftlik Bank Davasında Tosuncuk'a 88 Bin 302 Yıl Hapis Talebi

Çiftlik Bank Davasında Tosuncuk'a 88 Bin 302 Yıl Hapis Talebi