Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Mersin Erdemli'de tarımsal atıklar gübre oldu: 3 bin öğrenciye fidan

Mersin Erdemli'de tarımsal atıklar gübre oldu: 3 bin öğrenciye fidan

Mersin Erdemli’de tarımsal atıklar kompost gübre haline getirildi. O gübreler ile üretilen fidanlar, 3 bin öğrenciye dağıtıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin Erdemli'de tarımsal atıklar gübre oldu: 3 bin öğrenciye fidan
KAYNAK: İHA

Mersin'in Erdemli ilçesinde Erdemli Belediyesi, çevre dostu projeleriyle dikkat çekmeye devam ediyor. Belediye, tarımsal ve bitkisel atıkları toplayarak bunları değerlendirmek amacıyla İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü Kompost Geri Dönüşüm Tesisi'nde gübre haline getiriyor. Bu gübreler sayesinde yüzlerce fidan üretiliyor ve çevreye kazandırılıyor. Erdemli Belediyesi’nin çevreci vizyonu çerçevesinde üretilen 3 bin fidan, “Bir Öğrenci, Bir Fidan” projesi kapsamında öğrencilere hediye edildi.

“Daha Temiz Bir Erdemli İçin Çalışıyoruz”

Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, çevreyi koruma ve çocuklara doğa sevgisini aşılamanın önemine dikkat çekti. Kara, “Bugün birinci sınıfa yeni başlayan çocuklarımıza fidan dağıtımı gerçekleştirdik. Park ve bahçelerden topladığımız atıklardan ürettiğimiz bu fidanları, öğrencilerimize hediye ettik. Çocuklarımızın fidanlarını aileleriyle birlikte dikeceğine ve büyüteceğine inanıyoruz. Onların yüzündeki mutluluk, bizim için en büyük kazanç” dedi. Ayrıca Başkan Kara, bu tür projelerin gelecekte artarak devam edeceğini vurguladı.

Öğrenciler Fidanları Bahçelerine Dikecek

Fidanlarını alan öğrenciler, projeye katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Nazlı Kaya, aldığı fidanı anneannesinin yayladaki bahçesine dikeceğini ve fidanın kocaman olacağını söyledi. Bir diğer öğrenci Buse Kılıç ise, “Fidan için çok teşekkür ediyorum, çok mutluyum. Bahçemize dikeceğim ve onu büyüteceğim” şeklinde konuştu. 


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kenevir yetiştiriciliği için yeni yönetmelik yürürlüğe girdi

Kenevir yetiştiriciliği için yeni yönetmelik yürürlüğe girdi