Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel “KARANLIĞI AYDINLATACAĞIZ”

“KARANLIĞI AYDINLATACAĞIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Manavgat İlçe Örgütü, Cumhuriyetin 99’uncu yılını Kızılağaç Star Light Hotel’de gerçekleştirilen balo ve Ali Asker konseriyle kutladı. CHP Manavgat İlçe Başkanı Aliye Coşar “Bizlere emanet edilmiş Cumhuriyet'i korumak, yaşatmak, daha ileriye taşımak asli görevimizdir. Tek adam rejiminin yarattığı bu karanlığı beraber aydınlatacağız” dedi.

6 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
 “KARANLIĞI AYDINLATACAĞIZ”

Cumhuriyetin 99’uncu yılı kutlandı

“Cumhuriyet Halk Partisi Manavgat İlçe Örgütü Geleneksel Cumhuriyet Yemeği’’ etkinliği ve Ali Asker konseri Manavgat Kızılağaç Star Light Hotel’de gerçekleştirildi. CHP Manavgat İlçe Örgütü Geleneksel Cumhuriyet Yemeğine, ev sahibi CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar başta olmak üzere CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP eski Milletvekili Tuncay Ercenk, Akdeniz Gerçek Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Songül Başkaya, CHP İlçe Başkanları, CHP Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Kadın Kolları Başkanları, Gençlik Kolları Başkanları, Oda başkanları, muhtarlar ve çok sayıda partili katıldı. Ayrıca 99. Yıl kutlamasına türküleriyle gönüllere taht kurmuş usta sanatçılar İhsan Güvercin ve Ali Asker birbirinden güzel eserleriyle renk kattı. Etkinlikte konuşan Başkan Aliye Coşar “Bizlere eşsiz vatanı armağan eden başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyor, yüreklerimizin tek lideri Atamızın ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’ sözünü hatırlatarak kimsesizlerin kimsesi Türkiye Cumhuriyetimizin 99'nci yaşı kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet Yaşasın Bayramımız” dedi.

 

“CUMHURİYETE BORÇLUYUZ”

CHP Manavgat İlçe Başkanı Aliye Coşar, yaptığı konuşmada, “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 10. Yıl Nutuk’unda da söylediği gibi 29 Ekim en büyük bayramımızdır. Bundan 99 yıl önce dünyada eşi görülmemiş büyük kurtuluş mücadelesi sonucunda Cumhuriyet ilan edildi. Biz kadınlar Cumhuriyet'e çok şey borçluyuz. Bizleri Orta Doğu'nun karanlığından ayıran temel değer Cumhuriyet kazanımlarıdır. Geçmişte olduğu gibi bugünde Cumhuriyet kazanımlarına düşman olanlara karşı birlikte mücadele etmek bizim öncelikli görevimizdir. İnsanları kutuplaştıran, ötekileştirenlere karşı biz barıştan yana olacağız. Yaşanan bu haksızlıklara hep beraber son vereceğiz” dedi.

 

“KARANLIĞI BERABER AYDINLATACAĞIZ”

“Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyet kazanımlarının unutturulmaya çalışıldığı günlerden geçiyoruz” diyen Başkan Coşar, “Karanlık günler yaşadığımız bu dönemde akıl ve bilimden uzak gerici zihniyetlerin laiklikten uzaklaştırma çabalarını görüyoruz. Yaratılan gerici ortamda kadınların güvencesi olan İstanbul Sözleşmesi hukuksuz bir şekilde feshedildi. Ülkemizle ve Cumhuriyet değerleri ile ilgili kaygılarımız günden güne arttığı bu günlerde iyi bir yurttaş olarak hepimize düşen görev bizlere emanet edilmiş Cumhuriyet'i korumak, yaşatmak, daha ileriye taşımak bizlerin asli görevidir. Tek adam rejiminin yarattığı bu karanlığı beraber aydınlatacağız. Şunu bilsinler ki yasaklarla, kısıtlamalarla halkın sesini kısamayacaklar. Cumhuriyetimizin 100. yılını, ülkemizin teminatı olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarında büyük bir coşku ile kutlayacağız” ifadesini kullandı.

 

“ELİMİZDEN ALINMAK İSTENİYOR”

“Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesi, Cumhuriyet yurttaşlık, Cumhuriyet tam bağımsızlık, Cumhuriyet egemenlik demektir” diyerek sözlerine başlayan CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, “102 yıl önce Ankara’daki mecliste egemenliği kayıtsız şartsız millete armağan eden Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, silah arkadaşlarının bizlere armağan ettiği egemenlik bugün birileri tarafından elimizden alınmak isteniyor. Önümüzdeki sürecin asıl önemi gelecek olan sandığın kıymeti burada yatıyor” dedi.

 

“HALKIN İKTİDARINI BİRLİKTE KURACAĞIZ”

Başkan Cengiz, “Sanayicisi, işçisi, esnafı, çiftçisi, memuru, hepsi aynı oranda fakirleşti. Bu ülkenin varlıklarını yakınına, yandaşına peşkeş çekerek dünyadan görülmemiş hak etmediğimiz bir yoksulluğu dayatan bir yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız. Bugün bu ülkenin en büyük ihtiyacı toplumsal huzur, barış, demokrasi, sosyal adalettir. Bu ülkeye bu millete kayıtsız şartsız egemenliği armağan eden o kadrolara bin selam olsun. Bugünkü sorumluluğumuz her zamankinden daha da yüksek. Hiç kimseyi ötekileştirmeden CHP’nin bütün kadroları olarak herkese kucak açarak halkın iktidarını hep birlikte kuracağız” diye konuştu.

 

“UMUDUMUZU BÜYÜTECEĞİZ”

“Bugün 99. Yılını maalesef bu olumsuz koşullarda kutluyoruz” diyen Başkan Cengiz, “Ancak umudumuzu hiçbir zaman yitirmeden mücadele ettiğimiz ve bundan sonra da mücadele edeceğimiz, umudumuzu daha da büyüteceğimiz bir sürece girmek durumundayız. Bu iktidar yolculuğunda çok yorulacağız ama bizler Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasçıları olarak yorulmamak üzere yola çıktığımız için bu seçimde de yorulmayacağız. Cumhuriyetimizi yeniden demokrasiyle taçlandırarak çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini yurt dışında aramak yerine ülkemizin kendi kaynaklarını imkânlarını planlı ve verimli bir şekilde üretime yönelterek yeniden kendi kendine yeten bir Türkiye’yi imar edeceğiz. Bu bilinç ve inançla yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, yaşasın tam bağımsız Türkiye, yaşasın Türk milleti diyerek bu mutlu günde hepinizin bayramını kutluyorum. Bir daha ki Cumhuriyet yemeğimizi halkın iktidarında ve demokratik bir Türkiye’de kutlamak dileğiyle” diyerek sözlerini tamamladı.

 

“UMUTLU OLMAK ZORUNDAYIZ”

Türk toplumunun çok zor süreçlerden geçtiğini ve toplumun sabrının, inancının, ileriye dönük umutlarının ve hayallerinin test edildiğini söyleye Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise “Bu toplum birçok mücadeleden galip olarak çıkmıştır. Geleceğini her zaman en umutsuz anda bile kurgulayabilmiştir doğru kararlar vermiş doğru adımları atmış ve radikal duruşlarla her zaman istediğini ortaya koymuştur. Bu süreç yeniden bizlere kendimizi değerlendirme fırsatını veriyor. Birçok sürelerde karamsarlığa kapıldık. Ülkenin içinde bulunduğu durum gibi Manavgat ölçeğinde bütün ülkenin çektiği sıkıntıları bizlerde yaşıyoruz. Belediyelerimiz bu sıkıntıları yaşamaya devam ediyor. Bugün belediyeler tamamen kıskaç ve baskı altına alınmış. Tüm baskılara rağmen ayakta kalmaya devam ediyoruz. Çünkü bu toplum hizmet etmeye değer. Umutlu olmak zorundayız. Hayal kırıklığı yaşamadan yolumuza devam edeceğiz” dedi.

 

“GENEL SEÇİME KİLİTLENMELİYİZ”

Köprüden önce son çıkışta olduğumuzu söyleyen Başkan Sözen, “Hepimizin bireysel hesapları bir tarafa bırakıp yerel seçimi aklımıza bile getirmeden önümüzdeki genel seçime kilitlenmeliyiz. Çünkü bu ülkenin doğru düşünenlere, adaletli yöneticilik yapanlara hakkın hukukun ne anlama geldiğini bilen idarecilere ülkeyi idare edecek yöneticilere ihtiyacı var. Cumhuriyet Halk Partisi’nin umut olduğunu görenlerdenim” diye konuştu.

HABER: FADİME YİĞİT



Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
‘İşgale Direniş’ Antalya’da

‘İşgale Direniş’ Antalya’da