Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Isparta’da KYK Skandalı! Deprem Riski Nedeniyle 4 Yurt İçin Kayıtlar Durduruldu

Isparta’da KYK Skandalı! Deprem Riski Nedeniyle 4 Yurt İçin Kayıtlar Durduruldu

Isparta'nın dört ilçesindeki KYK yurtlarında deprem riski nedeniyle kayıtlar durduruldu. CHP'li Hikmet Yalım Halıcı, duruma tepki göstererek yetkililerin sorumluluklarını yerine getirmediğini belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Isparta’da KYK Skandalı! Deprem Riski Nedeniyle 4 Yurt İçin Kayıtlar Durduruldu
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Isparta'nın dört ilçesinde bulunan KYK yurtlarının depreme dayanıklılığı ile ilgili yapılan incelemeler tamamlanana kadar, yeni öğrenci kayıtları durduruldu. Bu durum, hem öğrencilerde hem de ailelerde ciddi endişelere yol açtı. Özellikle 2023-2024 eğitim öğretim yılı öncesinde yaşanan bu gelişme, binlerce öğrenciyi ve ailelerini mağdur etti.

CHP’den sert tepki: “Önerge verdik, yanıt alamadık”

CHP Isparta Milletvekili ve PM Üyesi Hikmet Yalım Halıcı, duruma sert tepki gösterdi. Halıcı, bir yıl önce dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye Isparta’daki deprem riski bulunan okul ve yurtlarla ilgili önerge verdiğini, ancak yanıt alamadığını belirtti. Halıcı, yeni Bakan Murat Kurum’a da aynı soruları sorduğunu ancak yine bir cevap alamadığını ifade etti. Ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a da yurtların güvenliği ve denetimleri hakkında sorular yönelttiğini, ancak bu konuda da bir yanıt almadığını belirtti.

Halıcı: “Deprem olup insanlar ölünce mi harekete geçeceksiniz?”

Yalvaç, Eğirdir, Sütçüler ve Atabey ilçelerindeki KYK yurtlarının kayıtlarının durdurulmasıyla ilgili konuşan Halıcı, durumu eleştirerek, "Bu ilçelerdeki KYK yurtlarında kalan öğrenciler, misafir öğrenci olarak başka yurtlara yönlendirilecekmiş. Ancak mevcut yurtlar zaten yetersiz. Yurtlarda 7-8 kişilik, hapishane gibi odalar var. Diğer yurtların da güvenli olup olmadığı belirsiz. Deprem olup insanlar ölünce mi denetim ve yurt yapacaksınız?" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Endonezya'da Dukono Yanardağı Dağcıların Tırmanışı Sırasında Patladı

Endonezya'da Dukono Yanardağı Dağcıların Tırmanışı Sırasında Patladı