Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Tekne ile kaçmaya çalışan FET* üyeleri Marmaris'te yakalandı

Tekne ile kaçmaya çalışan FET* üyeleri Marmaris'te yakalandı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, FET*/PD* ter*r örgütü üyelerinden ihraç hakim, emniyet personeli ve sivil şahısların bulunduğu 15 kişi denizde yakalandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tekne ile kaçmaya çalışan FET* üyeleri Marmaris'te yakalandı
KAYNAK: İHA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Muğla Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı ekiplerinin düzenlediği KISKAÇ-28 operasyonu ile FET*/PD* ter*r örgütüne mensup 15 kişinin denizde yakalandığını duyurdu. Operasyonda, ihraç edilen hakim, emniyet personeli ve sivil şahısların yurt dışına kaçmaya çalıştıkları belirtildi.

FET* Üyeleri Deniz yoluyla Kaçarken Yakalandı

Muğla İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda, FET* üyeliğinden ihraç edilen hakimler O.S., S.A., B.Ö., E.Z. ve B.Z., emniyet personelleri Ü.B. ve K.B. ile sivil şahıslar, W.B. isimli tekneyle Muğla’dan yurt dışına kaçmaya çalışırken tespit edildi. Muğla’nın Marmaris ilçesi Kadırga Koyu açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonla, kaçakçılar uluslararası sulara açılmadan durduruldu.

Tekne Mürettebatı ile Birlikte 15 Kişi Gözaltında

Operasyon sonucunda, ByLock kripto haberleşme programı kullanıcısı ve "Silahlı Ter*r Örgütüne Üye Olmak" suçundan aranan kişiler ile tekne mürettebatı gözaltına alındı. Mürettebat üyeleri arasında yer alan M.Ü., D.Ç.O., E.T. ve J.T.B. isimli kişilerle birlikte toplam 15 kişi yakalanarak Muğla KOM Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

13 Kişi Tutuklandı, 2 Kişi Adli Kontrol Şartıyla Serbest Bırakıldı

Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 9 kişi "Silahlı Ter*r Örgütüne Üye Olmak" suçundan, 4 tekne mürettebatı ise "Göçmen Kaçakçılığı" suçundan tutuklandı. İki kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ali Yerlikaya Operasyon Ekiplerine Teşekkür etti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu başarıyla tamamlayan Sahil Güvenlik ve polis ekiplerine teşekkür ederek, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. FET*'ye yönelik operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" ifadelerini kullandı.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kandilli Açıkladı: Manisa'da Art Arda Deprem Oldu!

Kandilli Açıkladı: Manisa'da Art Arda Deprem Oldu!