Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Fethiye'nin su sıkıntısı sona eriyor mu? Ecebeli çalışması bitti

Fethiye'nin su sıkıntısı sona eriyor mu? Ecebeli çalışması bitti

Muğla'da MUSKİ ekipleri, Fethiye’nin Yeşil Üzümlü Mahallesi Ecebeli mevkiinde uzun süredir devam eden su sorununu modüler depo ve pompa sistemi ile çözdü.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fethiye'nin su sıkıntısı sona eriyor mu? Ecebeli çalışması bitti
KAYNAK: İHA

Özellikle yaz aylarında su kesintilerinin sıkça yaşandığı Muğla'nın ilçesi Fethiye’nin Yeşil Üzümlü Mahallesi Ecebeli mevkiinde, Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ), ekipleri modüler depo ve pompa montajı ile bölgenin su sorununu ortadan kaldırdı.

Yeni Depo ve Pompa Sistemi Kuruldu

Yeşil Üzümlü Mahallesi Ecebeli mevkiinde su kesintilerinin önüne geçmek amacıyla 25 metreküp kapasiteli modüler depo inşa edildi. Bu depo sayesinde, bölgeye Yeşil Üzümlü Mahallesi’nden su basılacak bir pompa sistemi de kurularak, evlere kesintisiz su sağlanmaya başlandı. Ayrıca, bölgede yaşanan elektrik sorununu çözmek adına jeneratör montajı da yapılarak pompa sisteminin çalışması sağlandı.

Ganioğlu: "MUSKİ’nin Çalışmasıyla Su Sıkıntısı Giderildi"

Ecebeli mevkiinde yaşayan Birol Ganioğlu, MUSKİ’nin yaptığı çalışmalarla su sorununun çözüldüğünü belirtti. Ganioğlu, "Son 9 yıldır Yeşil Üzümlü Mahallesi Ecebeli mevkiinde oturuyorum. Geldiğimde su sıkıntısı vardı ve gece dolan depodaki suyu gündüz kullanıyorduk. Yeni evlerin yapılmasıyla birlikte su kesintileri daha da arttı. Son birkaç yıldır ise su tamamen kesilmeye başladı. Fakat MUSKİ’nin 25 metreküplük depo ve pompa sistemiyle sorunumuz çözüldü. Ayrıca elektrik bağlanana kadar jeneratör ile destek sağlandı" dedi. Ganioğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın süreci yakından takip ettiğini ve hızlı çözümler sunduğunu da vurguladı.

Muhtar Cengiz Çatal: "Su Sorunumuzu Kısa Sürede Çözdük"

Yeşil Üzümlü Mahalle Muhtarı Cengiz Çatal, yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Mahallemizde genel olarak büyük bir su sıkıntısı yok. Ancak kot farkı nedeniyle yüksek bölgelere su ulaşmıyordu. MUSKİ bu sorunu çözmek için bir plan yaptı ve kısa sürede su sorununu giderdi. Şu an bölgemizde su sıkıntısı kalmadı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kanlı ay tutulması burçlara nasıl etki ediyor? İşte detaylar...

Kanlı ay tutulması burçlara nasıl etki ediyor? İşte detaylar...