Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Altın Koza Film Festivali tanıtımında Nebil Özgentürk'ten Narin çıkışı

Altın Koza Film Festivali tanıtımında Nebil Özgentürk'ten Narin çıkışı

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin tanıtım toplantısı yapıldı. Yönetmen Nebil Özgentürk'ten Narin Güran vurgusu geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Altın Koza Film Festivali tanıtımında Nebil Özgentürk'ten Narin çıkışı
KAYNAK: İHA

Adana'da 23-29 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’nın sanata verdiği önemi vurguladı. Toplantıda yaptığı konuşmada, “Adana'ya sanatı yaşatmak yakışır. Altın Koza Film Festivali'ne harcadığımız para 'cim karnında bir nokta.' O kadar uygun fiyatlara o kadar değerler çıkartıyoruz ki bildiğiniz gibi değil,” ifadelerini kullandı. Karalar, festivalin Adana esnafına da mutluluk getirdiğini belirtti.

Özgentürk'ten narin vurgusu: Oraya sanat girseydi c*nayet yaşanmazdı

Festival Yürütme Kurulu Üyesi Nebil Özgentürk, sanatın şiddeti önlemekte önemli bir rol oynadığını vurguladı. Diyarbakır'da 19 gün arandıktan sonra dere yatağında cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran olayına değindi. Özgentürk, "Altın Koza Film Festivali'ne daha çok para ayrılmalı ki Narinler ölmesin. Sinema, sanat iyileştirir. Yaşar Kemal romanlarını okumadan, Neşet Ertaş türkülerini dinlemeden, Aşık Veysel'in sözlerini yüreğine nakşetmeden gelip geçen milyonlar var. O yüzden ülkemizde sorunlar bitmiyor. 22 gündür Narin olayını münazara ediyoruz. Emin olun oraya sanat girseydi bu c*nayet yaşanmazdı. O yüzden sinema ve sanat için daha çok para harcanmalı” şeklinde konuştu.

Filistin Halkına Destek

Festival Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar, festival olarak Filistin halkının ve Filistin sinemacılarının mücadelelerine destek verdiklerini duyurdu.

Festivalde hangi Ödüller dağıtılacak?

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali kapsamında toplamda yaklaşık 4 milyon TL para ödülü dağıtılacak. Ödüller şu şekilde dağıtılacak:

Orhan Kemal Emek Ödülleri: Yönetmen Muzaffer Hiçdurmaz, oyuncu Güler Ökten, ve oyuncu Mazlum Kiper.
Yaşam Boyu Başarı Ödülü: Polonyalı yönetmen Jerzy Skolimowski.
Onur Ödülleri: Oyuncu Demet Akbağ ve oyuncu Uğur Polat.

Festival programında dünya sinemasından seçkiler, özel gösterim bölümleri, belgesel gösterimleri, söyleşiler, atölye çalışmaları, sinema sempozyumu ve sergiler yer alacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mustafa Şamil Ekinci Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındaydı?

Mustafa Şamil Ekinci Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındaydı?