Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel İskenderun'un Anavatana Katılışının 86. Yılı Coşkuyla Kutlandı

İskenderun'un Anavatana Katılışının 86. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Hatay'ın İskenderun ilçesinin anavatana katılışının 86. yılı, birbirinden renkli etkinliklerle kutlandı. Jandarma Genel Komutanlığı Çelik Kanatlar Timi tarafından gerçekleştirilen helikopter gösterisi ise büyük ilgi topladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İskenderun'un Anavatana Katılışının 86. Yılı Coşkuyla Kutlandı
KAYNAK: İHA

Hatay'ın İskenderun ilçesinin anavatana katılışının 86. yılı, birbirinden renkli etkinliklerle kutlandı. Jandarma Genel Komutanlığı Çelik Kanatlar Timi tarafından gerçekleştirilen helikopter gösterisi ise büyük ilgi topladı. Skorsky helikopterin İskenderun Körfezi üzerindeki uçuşu ve jandarma personelinin sergilediği gösteri, vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Cep telefonlarıyla bu anları kaydetmek isteyenler, adeta birbirleriyle yarıştı.

A W241130 01

Hatay'ın Tarihi Kararı

1939 yılında alınan kararla Hatay Devleti, anavatana katılmış ve Türkiye toprağı olmuştur. Türk askeri, 5 Haziran 1939 tarihinde İskenderun ilçesi üzerinden Hatay'a giriş yaparak bu tarihi süreci başlatmıştır.

A W241130 05

Anma ve Kutlama Etkinlikleri

Asrın felaketinin yaralarının sarıldığı İskenderun’da, 16 ay sonra vatandaşların ziyaretine açılan anıt alanında coşkulu kutlamalar düzenlendi. Etkinliklere katılan İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, duygu dolu bir konuşma yaptı. Başkan Dönmez, "Bize büyük acılar yaşatan asrın felaketini geride bırakmanın zamanı geldi. Kaybettiklerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Deprem gazilerimize de rabbimden şifalar diliyoruz. Hayata dönebilmenin koşulu hayata tekrar ilk adım atabilmektir. Bugün coşkulu bir 5 Temmuz günü yaşıyoruz. Umarım ki bu coşku hayat boyu, İskenderun'da ve Hatay'ın her köşesinde sürer. Türkiye Cumhuriyeti binlerce yıl yaşar ve buradan ebediyete kadar devam edecek bir sembol olur. Umarım bugün İskenderun'da insanların yüzünü güldürmüş oluruz. Bu ilk olur ve sonsuza dek İskenderun'umuzun, Hatay'ımızın ve ülkemizin yüzü güler inşallah" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Turistlere Yönelik Saldırılar Türk Turizmine Zarar Veriyor

Turistlere Yönelik Saldırılar Türk Turizmine Zarar Veriyor