Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel İskenderun'da boynuna koli bandı geçirilen kedi kurtarılamadı

İskenderun'da boynuna koli bandı geçirilen kedi kurtarılamadı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde üzerinde koli bandı olan bir kediyi kurtarmak için harekete geçen itfaiye ekiplerinin çabaları sonuçsuz kaldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İskenderun'da boynuna koli bandı geçirilen kedi kurtarılamadı
KAYNAK: İHA

Hatay'ın İskenderun ilçesi Dumlupınar Mahallesi'nde koli bandı yapıştırılmış bir şekilde gezen kediyi gören vatandaşlar, duruma müdahale etmek istediler. Kediye yardım etmek isteyen mahalle sakinleri, kediyi yakalamakta başarısız olunca Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinden yardım talep etti. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kediyi yakalamak için yoğun çaba sarf etti. Ancak, kedi itfaiye ekiplerinden kaçarak gözden kayboldu.

Vatandaşlar İtfaiyeden Yardım İstedi

Kedinin boynuna yapıştırılan koli bandını fark eden vatandaşlar, kediyi kendi imkanlarıyla yakalamaya çalıştı. Fakat kedi, tüm yakalama girişimlerinden kurtulmayı başardı. Bunun üzerine vatandaşlar, itfaiyeyi arayarak yardım istedi. Kısa süre içerisinde bölgeye gelen itfaiye ekipleri, kediyi yakalamak için farklı yöntemler denedi ancak başarılı olamadı. Kedi, itfaiye ekiplerinden kaçmayı başararak bir süre sonra gözden kayboldu.

Kamera Anbean Kaydetti

İtfaiye ekipleri ve kedi arasında geçen kovalamaca anbean kameralar tarafından kaydedildi. Ekiplerin kediyi yakalamak için verdikleri mücadele ve kedinin ustalıkla kaçışı izleyenleri hem güldürdü hem de üzdü. Mahalle sakinleri, kedinin sağlık durumundan endişe ettiklerini dile getirdi.

Mahalle Sakininden Duyarlılık Çağrısı

Olayın yaşandığı mahallede oturan 59 yaşındaki Suat Çatal, duruma tepki göstererek sokak hayvanlarına karşı daha duyarlı olunması gerektiğini vurguladı. Çatal, "Bu mahallede oturuyorum, kedinin boynuna koli bandı koymuşlar. Kalın bandı bir türlü çıkartamadık. Şu an kedi kendini tutturmuyor. İtfaiyeyi de aradık geldi, tutamadılar kediyi. Veteriner çağıracaklar onu, bir şekilde tutmayı deneyecekler. Onlar daha iyi bilir. Sokak hayvanlarına kimse dokunmasın, rabbim bize emanet etmiş onları” dedi.

Kedi İçin Yeni Arama Çalışması Planlanıyor

Kediyi yakalayamayan itfaiye ekipleri, durumu veterinerlere bildirdi. Mahalle sakinleri ve itfaiye ekipleri, kedinin bir an önce yakalanarak boynundaki koli bandının çıkarılmasını umut ediyor. Kedi, tekrar görülmesi halinde veteriner hekimlerin müdahale edebilmesi için itfaiye ekipleriyle birlikte arama çalışmaları planlanıyor.


Hatay’da motora giren yavru kedi kurtarıldı

Daha önce Hatay'ın Kumlu İlçesinde aracın motor bölümünden kedi sesi geldiğini fark eden vatandaş durumu itfaiye ekiplerine bildirmiş, ihbar üzerine bölgeye gelen ekipler kediyi mahsur kaldığı yerden uzun süren çalışmayla araca zarar vermeden kurtarmıştı. Beslenen yavru kedi, doğal yaşam alanına bırakılmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay İskenderun'da şimşek fırtınası geceyi aydınlattı

Hatay İskenderun'da şimşek fırtınası geceyi aydınlattı