Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel İlk halk jürisi Adana’da toplanıyor

İlk halk jürisi Adana’da toplanıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi, 2025-2029 Stratejik Planı’nın son aşamasında halkın görüşlerini almak için özgün bir yöntem kullanarak halk jürisi toplantısı düzenleyecek.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
İlk halk jürisi Adana’da toplanıyor
KAYNAK: İHA

Adana'da, Adana Büyükşehir Belediyesi, stratejik planının son aşamasında önemli bir adım atıyor. 1 Eylül 2024 Pazar günü saat 14:00 ile 17:00 arasında, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda halk jürisi toplanacak. Bu toplantı, planın halk tarafından onaylanması amacıyla düzenleniyor.

Stratejik Planın Hazırlık Süreci

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, seçim taahhütleri doğrultusunda Adana’yı “Varsıl, Güvenli ve Keyifli” bir şehir haline getirecek faaliyetler belirledi. Bu faaliyetler, belediyenin tüm birimleriyle yapılan kapsamlı görüşmelerle şekillendirildi. Taslak plan, meslek kuruluşları, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve basın mensupları ile iki farklı çalıştayda tartışıldı.

Jüri Üyeleri ve Katılımcı Bütçe Yöntemi

Taslak plan, çalıştaylar ve çevrimiçi anketler ile geliştirildikten sonra, bağımsız bir kuruluş tarafından belirlenen, yaş, cinsiyet, meslek ve coğrafi temsili gözeten jüri üyeleri tarafından oylanacak. Jüri, planın faaliyetlerini katılımcı bütçe yöntemi kullanarak önceliklendirecek.

Türkiye’de Bir İlk: Kapsayıcı ve Katılımcı Yöntem

Bu yöntemle, Türkiye’de ilk defa bir belediye, gelecek beş yılın programını halk jürisi gibi daha önce hiç denenmemiş bir yöntemle geliştirmiş olacak. Bu süreç, Adana'nın geleceği için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
YÖK’ten uyarı: Sahte burs mesajlarına dikkat edin

YÖK’ten uyarı: Sahte burs mesajlarına dikkat edin