Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Hataylı genç Türk bayrağını hurda yığınının içinden çıkardı

Hataylı genç Türk bayrağını hurda yığınının içinden çıkardı

Hatay'ın Payas ilçesinde, geri dönüşüm fabrikasında çalışan genç, hurda yığınları arasında fark ettiği Türk bayrağını çıkartarak örnek bir davranış sergiledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
KAYNAK: İHA

Hatay'ın Payas ilçesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde bir geri dönüşüm fabrikasında yürekleri kabartan bir olay yaşandı. Abisi Halil Can Kurt ile birlikte çalışan Emir Kurt, öğle arasına çıkmak üzereyken hurda yığınları arasında Türk bayrağını fark etti. 

Bayrağın orada olduğunu gören abisinin uyarısıyla hemen harekete geçen Kurt, hurda yığınının tepesine kadar çıkarak ay yıldızlı bayrağı kurtardı. Bu anlamlı hareket, sosyal medyada binlerce kişi tarafından beğenildi ve paylaşıldı.

"Kendini Türk Hisseden Herkesin Yapması Gereken Bir Şey"

21 yaşındaki Emir Kurt, olayın ardından yaptığı açıklamada, bayrağı gördüğü anda hiç tereddüt etmeden hurdaların üzerine çıktığını ve bayrağı alarak aşağı indiğini belirtti. Duygusal anlar yaşadığını ifade eden Kurt, "Halil Can Kurt abim bayrağımızı hurdaların arasında gördü ve onu oradan al dedi. Biraz zorlandım çıkarken ama yaralanma riskim olmasına rağmen buna değdi. Bayrağımızı oradan aldım ve iş makinemizin önüne astım. Temizledik ve başımızın üzerinde dalgalandırdık" dedi.

"Nerede ve Ne Koşulda Olduğumuzun Önemi Yok"

Emir Kurt, bayrağa olan hassasiyetini şu sözlerle dile getirdi: "Kendini Türk hisseden herkesin yapması gereken bir şey aslında. Nerede ve ne koşullarda yaşadığımızın bir önemi yok. Bu bayrak altında yaşadığımız sürece kim olduğumuzun bir önemi yok. Başlıca vazifemiz bayrağımızı başımızın üzerinde tutmaktır."

Sosyal Medyada Takdir Topladı

Emir Kurt'un Türk bayrağına gösterdiği hassasiyet, sosyal medyada büyük ilgi gördü ve birçok kullanıcı tarafından takdir edildi.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin Tarsus'ta 12 milyon kaçak makaron ele geçirildi

Mersin Tarsus'ta 12 milyon kaçak makaron ele geçirildi