Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Mersin'in O sulama projesinin yüzde 92 tamamlandı!

Mersin'in O sulama projesinin yüzde 92 tamamlandı!

Mersin Anamur'daki Alaköprü Sulama Projesi yüzde 92 tamamlandı. DSİ Genel Müdürü Balta, projenin 2024'te bölge çiftçilerine hizmet vereceğini açıkladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin'in O sulama projesinin yüzde 92 tamamlandı!
KAYNAK: İHA

Mersin’in Anamur ilçesinde yapımı süren Alaköprü Sulama Projesi’nin yüzde 92’si tamamlandı. Proje, 83 bin 600 dekar tarımsal alanın sulanmasını sağlayarak bölge çiftçisine önemli katkılar sunacak.

DSİ Genel Müdürü'nden açıklama

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Anamur Alaköprü Sulama Projesi’nin mevcut sulama sistemlerini rehabilite etmeyi ve tarıma uygun yeni alanları sulamayı hedeflediğini belirtti. Balta, projenin 69 bin 815 dekar cazibeli ve 13 bin 785 dekar pompajlı alanı kapsadığını, bugüne kadar çelik boruların yüzde 80’inin döşendiğini açıkladı.

2024 sonunda sulama hizmeti

Projede çalışmaların yüzde 92 oranında tamamlandığını vurgulayan Balta, “2024 yılı sonunda Ören, Ortaköy, Nasreddin, Emirşah, Kızılaliler, Ovabaşı ve Kalınören mahalleleri fiilen sulamaya açılacak. Sahadaki ekiplerimiz büyük bir özveriyle çalışmalara devam ediyor” dedi.

Verim artacak, maliyetler düşecek

Balta, projenin Anamur’da muz, avokado, papaya gibi tropikal ürünlerin üretimini olumlu yönde etkileyeceğini belirtti. “Sulama maliyetleri düşerken, verim artacak ve çiftçilerimizin gelirinde önemli bir yükselme sağlanacak” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İslam Memiş uyardı: Altın fiyatlarında dar bant hareketi!

İslam Memiş uyardı: Altın fiyatlarında dar bant hareketi!