Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Hatay'daki baraj yüzde yüz doldu! Su tahliyesi başladı

Hatay'daki baraj yüzde yüz doldu! Su tahliyesi başladı

Hatay'da son zamanlarda etkili olan yoğun yağışlar sonucu Büyük Karaçay Barajı'nda su seviyesi maksimum kapasiteye ulaştı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay'daki baraj yüzde yüz doldu! Su tahliyesi başladı
KAYNAK: İHA

Geçtiğimiz aylarda Hatay'da etkili olan kuvvetli sağanak yağışlar, kentin birçok ilçesinde su seviyelerinin artmasına neden oldu. Samandağ ilçesindeki Büyük Karaçay Barajı da bu yağışlardan nasibini aldı ve doluluk oranı yüzde yüz kapasiteye ulaştı. Güvenlik amacıyla barajdan kontrollü su tahliyesi başlatıldı. Tahliye işlemi, dron ile havadan görüntülendi.

Antakya, Defne ve Samandağ'a Su Veriliyor 

Büyük Karaçay Barajı, Antakya, Defne ve Samandağ ilçelerinin içme suyu ihtiyacını karşılamasının yanı sıra, elektrik üretimi de yapıyor. Doluluk oranının üst seviyeye ulaşmasıyla birlikte, barajdan su tahliyesi gerekli hale geldi.

A W214102 03 Result

Vatandaş Soner Demir, barajın doluluk oranının yağışların fazla olması nedeniyle yükseldiğini belirterek, 'Samandağ ilçemizin Yaylacık Mahallesi’nde bulunan Büyük Karaçay Barajı'ndayız. Bu yıl yağışlar konusunda bereketli geçti. Yağışlar fazla olduğundan barajlarımız tamamen doldu. Sarkıtlardan dolu olan barajın boşaltılma işlemi gerçekleşiyor. İnşallah yağışlar bu şekilde devam eder. Bereketli bir sene olur. Barajın harika ve süper bir görüntüye sahip oluyor. Bereketli olur. Fazla yağmur yağmaya devam eder. Yağışlar bereket olduğu için yağmaya devam etmesini bekliyoruz,' ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bursaspor Kulübü ‘Yanındayım’ Kampanyasına Destek Verenlerin İsimlerini Açıklıyor

Bursaspor Kulübü ‘Yanındayım’ Kampanyasına Destek Verenlerin İsimlerini Açıklıyor