Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Hatay'da üreticilerin narenciyeleri komandolara emanet

Hatay'da üreticilerin narenciyeleri komandolara emanet

Hatay'da narenciye hasadı öncesi jandarma ekipleri, çiftçilerin umudu olan mahsulleri hırsızlık olaylarına karşı korumak için devriye görevi yürütüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay'da üreticilerin narenciyeleri komandolara emanet
KAYNAK: İHA

Hatay'ın Erzin ilçesi, Türkiye'nin önemli narenciye üretim merkezlerinden biri olarak biliniyor. Hasadın yaklaştığı bu dönemde, geçmiş yıllarda yaşanan hırsızlık olayları çiftçilerin en büyük endişelerinden biriydi. Ancak bu yıl, jandarma ekiplerinin devriye gezmesi sayesinde çiftçiler rahat bir nefes alıyor. Narenciye bahçelerinde devriye gezen komandolar, çiftçilerin mahsullerini koruma altına alarak güven sağlıyor.

Çiftçilerin Umudu Jandarma Korumasında

Asrın felaketinin yaralarını saran Hataylı çiftçiler, üreterek hayata tutunmaya çalışıyor. Özellikle narenciye üreticileri, jandarma devriyeleri sayesinde mahsullerini güvence altına almış durumda. Afetzede üreticilerin umudu olan narenciye ürünleri, hırsızlığa karşı komandoların sıkı koruması altında.

Çiftçiler Jandarma Devriyelerinden Memnun

Narenciye bahçelerinde hem çiftçilik hem de ihracat yapan Abdullah Eryılmaz, jandarma ekiplerinin devriye görevi sayesinde artık daha huzurlu olduklarını belirtiyor. Eryılmaz, “Narenciye işi yapıyoruz, çiftçiyim hem de ihracatçıyım. Daha önceden çalınma olayları daha çok oluyordu. Şimdi jandarmalarımız sayesinde gece rahat uyuyabiliyoruz” diyerek memnuniyetini dile getirdi. Eryılmaz ayrıca, “Daha önceleri malımız çalınıyordu, ama Allah’a şükür şu an jandarma devriyeleriyle bu sıkıntı sona erdi” ifadelerini kullandı.

Üreticiler Rahat Nefes Aldı

Narenciye bahçelerinde devriye atan Hatay jandarması, hem çiftçilere hem de ihracatçılara büyük bir güven veriyor. Çiftçiler, jandarmanın bu koruma faaliyeti sayesinde ürünlerini kaybetme korkusu yaşamadan hasat dönemine hazırlanıyor. Jandarma ekiplerinin devriyesi, üreticiler arasında büyük takdir topluyor ve hırsızlık olaylarının tamamen önüne geçilmiş durumda.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
'Siberağ-6' operasyonunda 58 şüpheli yakalandı

'Siberağ-6' operasyonunda 58 şüpheli yakalandı