Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Hatay'da depremzede tarım işçileri pamuk tarlalarında

Hatay'da depremzede tarım işçileri pamuk tarlalarında

Hatay'da tarım makinelerinin giremediği tarlalarda depremzede tarım işçileri zorlu pamuk tarlalarında ter döküyorlar.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay'da depremzede tarım işçileri pamuk tarlalarında
KAYNAK: İHA

Hatay, depremin etkileriyle başa çıkmaya çalışırken tarım sektöründe de zorlu bir dönemden geçiyor. Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin olumsuz etkilediği Hatay'da, hayat normale dönmeye çalışıyor. Bu süreçte Bereketli Amik Ovası'nda Eylül ayında başlayan pamuk hasadı devam ediyor. Ancak, özellikle tarım makinelerinin giremediği bölgelerde, depremzedeler elle hasat yapmak zorunda kalıyor.

Tarım işçisi Adnan Güneş, pamuk hasadının her yıl Eylül ayının 10-15 günleri arasında başladığını belirtti. Güneş, sıcak hava koşullarının işçileri zorladığını ve yapraklı pamukların mal sahipleri tarafından tercih edilmediğini vurguluyan Güneş yevmiyelerin toplanan pamuk miktarına göre değiştiğini ve genellikle 300-400 TL arasında olduğunu söyledi.

Başka bir tarım işçisi olan Zavad Şenol, pamuk hasadında çalıştıklarını ve son üç gündür zorlu bir mücadele verdiklerini aktarıyor. Şenol, mal sahiplerinin temizlik konusunda işçileri zorladığını, ancak yevmiyelerin 300 TL'ye kadar çıkabildiğini ifade etti. Depremin ardından hala mücadele ettiklerini belirtti.

Çiftçi Mehmet Tokgöz ise Aygırgölü Mahallesi'nde pamuk hasadına devam ettiklerini dile getirirken tarımı ve topraklarını terk etmediklerini, ancak bu yıl verimlerin düşük olduğunu ve her yıl aynı verimi beklemenin gerçekçi olmadığını ifade ett.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Isparta'da feci kaza: 5 ölü

Isparta'da feci kaza: 5 ölü