Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Mersin Mut'ta o mahallelerin asfalt çalışmaları tamamlandı

Mersin Mut'ta o mahallelerin asfalt çalışmaları tamamlandı

Mersin'in Mut ilçesinde, Cumhuriyet, Güllük ve Pınarbaşı Mahalleleri'nde bulunan Karacaoğlan Caddesi’nde asfalt çalışmaları tamamlandı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mut
Mersin Mut'ta o mahallelerin asfalt çalışmaları tamamlandı
KAYNAK: Bülten

Mersin'de, doğalgaz ve diğer altyapı çalışmalarından dolayı yıpranan Cumhuriyet, Güllük ve Pınarbaşı Mahalleleri sınırları içerisindeki Karacaoğlan Caddesi’nde yapılan 1200 metre uzunluğunda ve 15 metre genişliğindeki asfalt yenileme çalışmaları sona erdi. Esnaf ve mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği cadde, yapılan asfaltlama çalışmalarının ardından yeni görünümüne kavuştu. Kısa süre içerisinde yol çizgi çalışmaları da tamamlanarak cadde tam anlamıyla trafiğe açılacak.

"Altyapı Çalışmalarının Ardından Asfaltlama İşlemi Başladı"

Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Mut Koordinasyon Şube Müdürü Büşra Duman Akçay, çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Karacaoğlan Caddesi, Cumhuriyet, Güllük ve Pınarbaşı Mahalleleri sınırları içerisinde yer alıyor. Bu caddemizde altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra asfalt yenileme çalışmalarına başladık. Bölgedeki esnaf yapılan çalışmalardan oldukça memnun. Caddenin yenilenmesi, trafik akışını ve ulaşımı daha güvenli hale getirdi” dedi.

Silifke Plenti Sayesinde Çalışmalar Daha Etkin

Akçay, asfalt malzemelerinin artık merkezden gelmediğini belirterek, “Silifke Belediyesi ile yapılan protokol sonucu işletmeciliğini üstlendiğimiz Silifke Plenti’nden asfalt malzemelerini temin ediyoruz. Bu sayede uzak ilçelerde de daha hızlı ve etkin bir şekilde çalışmalarımızı sürdürebiliyoruz. Mut ilçesinde hem program dahilinde, hem de vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda asfaltlama çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

Mahalle Muhtarından Başkan Kocamaz’a Teşekkür

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ali Kestel, Karacaoğlan Caddesi’nin Mut ilçesi için büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Kestel, “Karacaoğlan Caddesi, Prof. Hüseyin Gezer Caddesi ve Atatürk Bulvarı arasında bağlantı yolu olarak çok önemli bir cadde. Ancak doğalgaz ve MESKİ çalışmalarından dolayı büyük hasar görmüştü. Talebimizi ilettik ve Vahap Başkanımız sağ olsun hemen asfaltlama çalışmasını başlattı. İlçemizde Gazi İlkokulu Caddesi ve İmar Sokak’ta da sıcak asfalt kaplaması planlanıyor. Bu hizmetler için Başkanımıza ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar Çalışmalardan Memnun

Mahalle sakinleri ve esnaflar, yol yenileme çalışmalarından memnuniyetlerini dile getirdi. Cumhuriyet Mahallesi’nde fırın işletmecisi olan Ali Altınışık, “Yolumuz yenilendi. Toz ve toprak ortadan kalktı. Araçların süspansiyonları daha uzun ömürlü olacak. Bizim ve müşterilerimiz için bu oldukça önemli. Vahap Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Pınarbaşı Mahallesi’nde esnaflık yapan Oktay Akay ise, “Eski yolda toz oluşuyordu. Yolun bozukluğu araçlar için sorun yaratıyordu. Yeni yolumuz daha temiz ve düzenli oldu. Çalışmalardan çok memnunuz” şeklinde konuştu.

Mersin'in Dört Bir Yanında Yol Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yalnızca Mut ilçesinde değil, kentin dört bir yanında yol yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Yeni hizmete alınan Silifke Plenti sayesinde uzak ilçelerdeki çalışmalar da hız kazanmış durumda. Mezitli İlçesi Tece Deniz Mahallesi Plaj Caddesi’nde yapılan 650 metre uzunluğundaki asfalt serimi ile cadde kısa sürede yenilendi. Ekipler ayrıca Yenişehir İlçesi İsmet İnönü Bulvarı, Batı Şerit üzerinde ve Mut ilçesi Pınarbaşı Mahallesi Gazi İlkokulu Caddesi’nde de çalışmalara devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat’ta Akıllara Durgunluk Veren Kaza: Otomobil Hurdaya Döndü

Manavgat’ta Akıllara Durgunluk Veren Kaza: Otomobil Hurdaya Döndü