Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Marmaris'te tekne arızalandı 54 düzensiz göçmen kurtarıldı

Marmaris'te tekne arızalandı 54 düzensiz göçmen kurtarıldı

Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında, İtalya rotasında seyreden yelkenli teknenin motoru arızalandı. 54 düzensiz göçmeni, Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Marmaris'te tekne arızalandı 54 düzensiz göçmen kurtarıldı
KAYNAK: İHA

Muğla'nın Marmaris açıklarında, içerisinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu bir yelkenli tekne, motor arızası nedeniyle kontrolsüz bir şekilde sürüklenmeye başladı. Teknenin yardım talebinde bulunması üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri hemen harekete geçti. Bölgeye sevk edilen kurtarma botu, hızla yelkenli tekneye ulaştı.

54 Düzensiz Göçmen Kurtarıldı

Sahil Güvenlik ekipleri, teknede bulunan 54 düzensiz göçmeni (18’i çocuk) başarılı bir şekilde kurtararak güvenli bir bölgeye tahliye etti. Kurtarılan göçmenler, ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra işlemleri için ilgili kurumlara teslim edildi. Göçmenlerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

2 Göçmen Kaçakçısı Şüphelisi Gözaltında

Yapılan operasyon sırasında, göçmen kaçakçılığı yaptığı tespit edilen 2 şüpheli de Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere güvenlik birimlerine sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İtalya Rotasında Kaçak Göçmenlerin Sayısı arttı

Son yıllarda, Akdeniz üzerinden Avrupa’ya geçiş yapmak isteyen göçmenlerin sayısında artış gözlemleniyor. Özellikle İtalya rotası, düzensiz göçmenlerin en çok tercih ettiği geçiş yollarından biri haline geldi. Ancak bu yolculuklar, sık sık ölüm tehlikesi ve insan kaçakçılarının mağduriyeti ile sonuçlanabiliyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı, bu tür olayları önlemek ve düzensiz göçmenleri koruma altına almak için bölgede denetimlerini sıkı bir şekilde sürdürüyor.

Göçmen Kaçakçılığına Karşı Mücadele

Türkiye’nin Ege ve Akdeniz sahillerinden Avrupa’ya geçmek isteyen düzensiz göçmenlere yönelik göçmen kaçakçılığı faaliyetleri, güvenlik güçlerinin yoğun denetimleri ve başarılı operasyonları sayesinde önemli ölçüde engelleniyor. Ancak kaçakçılar, tehlikeli yöntemlerle bu insanlık dışı faaliyetlerine devam ediyor. Yetkililer, göçmen kaçakçılığına karşı mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurguluyor.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
20 Eylül 2024 Günlük Burç Yorumları Burcunuz Bugün Sizin İçin Ne Diyor

20 Eylül 2024 Günlük Burç Yorumları Burcunuz Bugün Sizin İçin Ne Diyor