Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar siyasi yasak kararını eleştirdi

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar siyasi yasak kararını eleştirdi

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, mahkeme tarafından alınan siyasi yasak kararını adaletsiz ve çelişkili buldu. Aydar, halkın siyasi tercihlerine ipotek koyma girişimi olarak değerlendirdiği bu karara karşı sert eleştirilerde bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar siyasi yasak kararını eleştirdi
KAYNAK: İHA

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, kendisine verilen siyasi yasak kararını sert bir dille eleştirdi. Aydar, kararın, Ceyhan halkının siyasi tercihlerine ipotek koyma girişimi olduğunu belirtti. Mahkeme sürecinde delil ve tanık olmaksızın karar alındığını öne süren Aydar, adaletsizlik vurgusu yaptı.

“Adım yalan beyanlarla dosyaya dahil ediliyor”

Aydar, sürecin başından itibaren çelişkili bir şekilde ilerlediğini savunarak, 13 ay sonra ortaya çıkan yalan beyanlarla dosyaya adının dahil edildiğini söyledi. Bu gelişmelerin ardından alınan siyasi yasak kararının, hukuka uygun olmadığını iddia eden Aydar, bu durumun adalet mekanizmasının sorgulanması gerektiğini ifade etti.

“Hızla alınan bir karar”

Aydar, mahkeme sürecinin olağan dışı bir hızla ilerlediğine dikkat çekerek, "16 Mayıs'ta ilk derece mahkemesi siyasi yasak kararı veriyor, 16 Temmuz'da istinaf mahkemesine gidiyor ve bugün, Eylül ayında, karar çok hızlı bir şekilde onanıyor" dedi. Bu hızın ardındaki sebeplerin sorgulanması gerektiğini vurguladı.

“Oy çokluğuyla alınan bir karar”

Kararın oy çokluğuyla alınmasını eleştiren Kadir Aydar, "Mahkeme, 2'ye karşı 1 oyla, bir hakimin muhalefet şerhine rağmen karar veriyor. Bu kararın, Ceyhan halkının iradesine ipotek koymak anlamına geldiğini düşünüyorum" dedi.

“Adaletsiz sonuçlar var”

Davada alınan adaletsiz sonuçlara da değinen Aydar, siyasi olmayan isimlerin beraat ederken, siyasi figürlere ceza verildiğini öne sürdü. "25 ay ceza veriliyor, eğer 24 ay olsaydı siyasi yasak uygulanmayacaktı. Bu tamamen adaletsiz bir süreçtir" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu'nun Cenazesi Türkiye'ye Geliyor

Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu'nun Cenazesi Türkiye'ye Geliyor