Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Hatay Antakya'da gece yarısı orman yangını! İşte son durum

Hatay Antakya'da gece yarısı orman yangını! İşte son durum

Hatay’ın Antakya ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangına Orman Bölge Müdürlüğü, itfaiye, AFAD ve jandarma ekipleri karadan müdahale ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay Antakya'da gece yarısı orman yangını! İşte son durum
KAYNAK: İHA

Hatay’ın Antakya ilçesi Fırnız yaylası mevkiinde çıkan yangın, kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemezken, çevrede yaşayan vatandaşların yangını fark edip ihbarda bulunması üzerine ekipler hızla bölgeye sevk edildi. Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri, yangına karadan müdahale etmeye başladı.

Yangına Müdahale Eden Ekipler

Yangının kontrol altına alınması için Orman Bölge Müdürlüğü tarafından bölgeye 7 arazöz, 4 su tankeri ve yaklaşık 43 personel gönderildi. Ayrıca, Hatay Büyükşehir Belediyesi de yangına müdahale etmek amacıyla 2 itfaiye aracı, 2 su tankeri, 3 iş makinesi ve 13 personel ile destek verdi. AFAD ekipleri ise 3 araç ve 10 personel ile çalışmalara katıldı. Yangınla mücadelede karayolları tarafından 1 greyder, jandarma tarafından ise bir ekip görevlendirildi.

Söndürme Çalışmaları Sürüyor

Yangın bölgesinde söndürme çalışmaları aralıksız devam etti. Ekiplerin karadan yaptığı müdahalelere rağmen, yangının geniş bir alana yayılma riski bulunuyordu. Ancak ekipler, yangını kontrol altına almak ve daha fazla yayılmasını engellemek için yoğun bir çaba sarf ediyor. Hatay’da orman yangını tehlikesi, bölgenin doğal yapısını ve çevreyi tehdit ederken, vatandaşlar da tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.


kontrol altına alındı

Yangına Hatay Orman Bölge Müdürlüğü, Antakya Orman İşletme Müdürlüğü ve Serinyol Orman İşletme Şefliği'ne bağlı ekipler müdahale etti. 

Ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu yangın kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmalarına geçildi. Yangının etkileri ve olası zararların tespiti için detaylı çalışmalar sürdürülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya ve Çevresinde Kuvvetli Sağanak Yağış Uyarısı!

Antalya ve Çevresinde Kuvvetli Sağanak Yağış Uyarısı!