Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Dalyan'da 60 kilometrelik mesafe 5 dakikaya düştü

Dalyan'da 60 kilometrelik mesafe 5 dakikaya düştü

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı dünyaca ünlü Dalyan Mahallesi'nde, feribotlarla sağlanan hızlı kanal geçişi, karayoluyla bir saat süren yolu sadece 3 dakikaya düşürüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Dalyan'da 60 kilometrelik mesafe 5 dakikaya düştü
KAYNAK: İHA

Muğla’nın Ortaca ilçesi, Dalyan Mahallesi'nde yer alan su kanalı ile araçlar, karayolu ile yaklaşık 60 kilometre ve en az 1 saat süren mesafeyi feribotlarla sadece 3 dakikada geçebiliyor. Sabah saat 07.30'dan gece yarısı 00.00'a kadar yaz-kış devam eden feribot seferleri, bölgenin önemli ulaşım alternatiflerinden biri haline gelmiş durumda.

Su Kanalı ve Feribotlar

Dalyan Mahallesi'nden Köyceğiz Gölü'ne bağlanan ve İztuzu Plajı'na ulaşan 150 metre enindeki su yolu, Dalyan Tekne Kooperatifi'ne bağlı feribotlarla geçiliyor. Bu feribotlar, 12 metre uzunluğunda ve 4.80 metre genişliğinde olup, 6 ton taşıma kapasitesine sahip. Feribotlar, hem araç hem de yayaların kullanabileceği şekilde tasarlanmış.

Feribot Seferleri

Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi ile Köyceğiz ilçesi Çandır Mahallesi arasında her gün sabah 07.30'dan gece yarısına kadar sefer yapan feribotlar, 2016 yılında seferlere başladı. Feribot kaptanlarından Mustafa Gülmez, “İnsanlar en çok Ekincik, Sultaniye Kaplıcaları, Kaunos ve Çandır'ı görmek için bu yolu tercih ediyor. Normalde en az 1 saat sürecek yolculuk feribotla 5 dakikada geçiliyor” dedi.

Karayoluyla Ulaşım ve Feribot Kapasitesi

Feribotlar, Köyceğiz Gölü'nün çevresinden dolaşarak kara yoluyla ulaşılması gereken 80 kilometrelik yolu kısa bir süre içinde aşma imkanı sunuyor. Aynı anda 2 otomobil, 1 minibüs, 1 traktör ve 1 otomobil feribotla karşıya geçebilirken, bu durum yolculara önemli bir zaman tasarrufu sağlıyor.

Feribot Fiyatları

Dalyan Deniz Kooperatifi tarafından belirlenen fiyatlar şu şekildedir:

Yaya: 15 TL
Motosiklet: 50 TL
ATV: 75 TL
Otomobil: 100 TL
Minibüs: 115 TL
Traktör/Kamyonet: 120 TL
Kamyon: 140 TL

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Real Madrid'te Arda Güler ilk 11'de sahaya çıkacak

Real Madrid'te Arda Güler ilk 11'de sahaya çıkacak