Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Marmaris'te geç gelen yıkım! Evren Paşa İlkokulu 3 yıl sonra yıkılıyor

Marmaris'te geç gelen yıkım! Evren Paşa İlkokulu 3 yıl sonra yıkılıyor

Muğla’nın Marmaris ilçesi Armutalan Mahallesi'nde bulunan ve 3 yıldır eğitim öğretime kapalı olan Evren Paşa İlkokulu’nun yıkımına başlandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Marmaris'te geç gelen yıkım! Evren Paşa İlkokulu 3 yıl sonra yıkılıyor
KAYNAK: İHA

Muğla’nın Marmaris ilçesi Armutalan Mahallesi'nde bulunan ve depreme dayanıksız olduğu için 3 yıldır eğitim öğretime kapalı olan Evren Paşa İlkokulu’nun yıkımına başlandı. Yeni okul, yeşil okullar projesi kapsamında yeniden inşa edilecek.

Evren Paşa İlkokulu, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yaklaşık iki yıl önce tahliye edilmişti. Tahliyenin ardından okulun yıkım süreci yeni başdı. Yaklaşık 500 öğrencisi bulunan okulun öğrencileri, tahliye sürecinden sonra taşımalı eğitim ile başka okullarda eğitim görüyor. Okulun velileri, yıkım kararından memnuniyetlerini dile getirdi.

Yeni Okulun Özellikleri

Yeni inşa edilecek Evren Paşa İlkokulu, Dünya Bankası’nın desteği ile “yeşil okul” konsepti altında Türkiye’de kendi enerjisini üreten okullardan biri olacak. Yeni okulda, ihtiyaç doğrultusunda 12, 16, 24 veya 32 sınıflı binalar, yeşil bina konsepti, VRF iklimlendirme sistemi, çatılarda güneş enerji santrali uyumluluğu, her kata ulaşımı kolaylaştıran asansörler, hissedilebilir kılavuz yüzeyler ve engelli rampaları yer alacak.

Yeni okulda ayrıca, resim ve müzik atölyeleri, bilim laboratuvarı, internet erişimli kütüphane, beden eğitimi salonu, soyunma odaları, çok amaçlı salon, her öğrenci için ayrı dolaplar, ferah koridorlar ve sınıflar, voleybol, futbol ve basketbol sahaları ile dev satranç alanı bulunacak.

Yeni okulun 2025-2026 öğretim yılına kadar tamamlanması planlanıyor.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Datça'da kaldığı apart dairede cansız bedeni bulundu

Datça'da kaldığı apart dairede cansız bedeni bulundu