Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı'ndan Narin ve Sıla bebek açıklaması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı'ndan Narin ve Sıla bebek açıklaması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, cenazesine katılmadığı Narin ve yanlış paylaşım yapılan Sıla bebek için açıklamalarda bulundu.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı'ndan Narin ve Sıla bebek açıklaması
KAYNAK: AA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Mersin’deki temasları kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Toroslar Çocuk Evleri Sitesi Hizmet Binası'nın resmi açılışını yaptı. Açılış töreninde konuşan Göktaş, "Narin kızımız da Sıla bebek de bu milletin, hepimizin evladıdır. Bakanlık olarak, her iki olayla ilgili dava süreçlerine müdahil olacak ve suçluların en ağır cezayı almasının yakından takipçisi olacağız." dedi. 

Narin'in cenazesine katılmamıştı

Bakan Özdemir Göktaş, Diyarbakır'da kaybolan ve 19 günün sonunda dere yatağına gömülü olarak bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cenazesine katılmadığı için tepki çekmişti. 

silinen sıla bebek paylaşımı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından Sıla Bebek konusunda yapılan ve sonradan silinen ‘Hayatını kaybetti’ paylaşımı isyan ettirmişti.


"Çocuklar Devletin Güvenli Limanında"

Göktaş, devletin çeşitli sebeplerle anne ve babalarından ayrı kalan çocukların sığınacağı en güvenli liman olduğunu vurguladı. Konuşmasında, "Devletimizin kanatları altındaki çocuklarımız, 85 milyon vatandaşımızın ortak evladıdır." diyen Göktaş, çocukların aile sıcaklığında büyüyecekleri güvenli bir ortam sunmanın bakanlık olarak en büyük sorumlulukları olduğunu belirtti. Çocuk Evleri Sitesi ile çocukların sosyalleşme ve gelişimlerine katkı sağlanacağını vurgulayan Göktaş, "Evlatlarımızın her birini parlak bir geleceğe hazırlıyoruz." dedi.

hangi Kurumlar açıldı?

Mersin’de açılışı gerçekleştirilen Toroslar Çocuk Evleri Sitesi, 13-18 yaş arasındaki 50 çocuğa sıcak bir yuva sunuyor. Göktaş, yaklaşık 9 bin metrekare alana kurulan bu güvenli ortamda çocukların sanatsal ve sportif faaliyetlerle kaliteli vakit geçirebileceklerini söyledi. Ayrıca, Mersin'de faaliyet gösteren 25 çocuk evinde 159 çocuk, 2 çocuk evi sitesinde 113 çocuk ve ihtisaslaştırılmış çocuk evleri sitesinde ise 30 çocuk himaye altında. Bakanlık olarak, Mersin’deki çocuk bakım kuruluşlarına 2012’den bu yana 521,5 milyon lira ödenek ayırarak, milletin geleceğine en güçlü yatırımları yaptıklarını ifade etti.

"Sosyal Politikaların Yereldeki Uygulayıcıları İl Müdürlükleri"

Göktaş, sosyal politikaların yereldeki en önemli uygulayıcılarının Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri olduğunu vurguladı. Açılışı yapılan il müdürlüğü binasının bu anlamda büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Göktaş, "Güçlendirilmiş altyapısıyla il müdürlüğümüz, sosyal politikalarımızın somutlaştığı bir örnektir." dedi.

"Evde Bakım Yardımı’ndan 550 Bin Kişi Faydalanıyor"

Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı ile ilgili de önemli bilgiler paylaştı. Eylül ayında toplam 4,9 milyar lira yardımın vatandaşların hesaplarına aktarıldığını ve her hak sahibine aylık 9 bin 77 lira ödeme yapıldığını belirtti. Halihazırda 550 bin vatandaş bu yardımdan faydalanıyor. Göktaş, bu destekle aile birliğinin korunmasına katkı sağladıklarını vurguladı.

Engelli Vatandaşlar İçin Hak Temelli Politikalar

Engelli vatandaşlar için geliştirdikleri hak temelli sosyal hizmet politikalarına değinen Göktaş, engellilerin eğitim, sağlık, güvenlik ve istihdam gibi temel haklara tam erişim sağlamaları için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Engelli bireylerin toplumun her alanında var olmasını destekleyen Bakanlık, bu konuda büyük adımlar atmaya devam ediyor.

"Çocuklarımız İnsanlığın En Değerli Hazinesidir"

Çocukların en büyük zenginlikleri olduğunu vurgulayan Göktaş, "Çocuklarımızın gözlerindeki ışığın hiç sönmemesini istiyoruz." dedi. Çocukların hayallerini gerçekleştirmek için hayatlarının her aşamasında yanlarında olmaya devam edeceklerini belirten Bakan, son günlerde yaşanan üzücü olaylara da dikkat çekti. Narin kızımız ve Sıla bebek olaylarında bakanlığın dava süreçlerine müdahil olacağını ve suçluların en ağır cezayı almaları için sürecin yakından takip edileceğini vurguladı.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentte sosyal hizmetler anlamında büyük yatırımların yapıldığını belirtti. Açılışın ardından dualar edildi ve Bakan Göktaş ile katılımcılar kurdele keserek yeni kurumları hizmete açtı.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şanghay'ı Vuran Bebinca Tayfunu: 75 Yıldır Görülen En Şiddetli Fırtına

Şanghay'ı Vuran Bebinca Tayfunu: 75 Yıldır Görülen En Şiddetli Fırtına