Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel ÇÖZÜM YİNE ZAM OLDU!, ANTALYA'DA ULAŞIM ÜCRETLERİNE BÜYÜK ZAM

ÇÖZÜM YİNE ZAM OLDU!, ANTALYA'DA ULAŞIM ÜCRETLERİNE BÜYÜK ZAM

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından yapılan toplantıda toplu taşımaya tam biniş ücreti 9.60 TL’den 15 TL’ye, öğrenci binişi ise 4 TL’den 6.50 TL’ye çıkarıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ÇÖZÜM YİNE ZAM OLDU!, ANTALYA'DA ULAŞIM ÜCRETLERİNE BÜYÜK ZAM

Öğrenci ücretlerine ise ek olarak belediyenin 1.5 TL sübvanse desteği vereceği öğrenilirken Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Yasin Arslan ise “Bundan sonraki beklentimiz akaryakıta zam gelmemesi” dedi.

Türkiye’de akaryakıt fiyatlarının artması sonrası Antalya’da hizmet veren halk otobüslerinin neredeyse yarısı sefere çıkmıyor. Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı (UKOME) Genel Kurulu’nda tam ücretin 15 TL’ye, öğrenci ücretinin ise 6.50 TL’ye çıkarılması oy birliği ile kabul edildi. AKP iktidarı tarafından akaryakıta yapılan tarihi zam sonrası esnafta, vatandaşta büyük mağduriyet yaşarken; çözüm ulaşım ücretlerine zam yapılarak bulundu.

“ULAŞIM LÜKS OLDU”

Geçtiğimiz günlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in, “Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile akaryakıt ürünlerinin litresine 5 TL ÖTV zammı yapıldı. Zam haberlerinin ve döviz kurundaki yükselişin önlenemez hale gelmesi personel maliyeti de hesaba katıldığında toplu taşıma maliyetlerimizi artırarak belediyelerimizi olumsuz etkilemektedir. Hangi partiden olursa olsun hiçbir belediye bu yüksek maliyetler karşısında direnemez. Ulaşım, vatandaşlarımız için lüks olacak derecelere gelmiştir. Bu sebeple yerel yönetimlerin toplu taşımada ve iş makinelerinde ÖTV'den muaf tutulması gerekmektedir. Ayrıca çiftçilerimiz, nakliyecilerimiz, taksi, otobüs ve araç ile işi olan esnafımız da göz ardı edilmemelidir” diyerek, devletin konuyla ilgili çalışma yapmasını talep etmişti.

“BEKLENTİMİZ ZAM GELMEMESİ”

Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Yasin Arslan, “UKOME Genel Kurulu’nda tam biniş ücreti 15 TL olarak zam geçti. Sabah itibari ile uygulanmaya başlayacak. Talebimiz tabi ki daha yüksek bir ücretti. Esnafımızın talebi daha fazla idi ama biz oda olarak esnafın talebini daha makul şekilde belgeleyerek, yetkili yere sunduk. UKOME Genel Kurulu’nda oy birliği ile 15 TL tam biniş ücreti kabul edildi. Tabi ki beklentilerimizin altında kaldı. Tek beklentimiz akaryakıta tekrardan zamların gelmemesi. Esnafımızın da araçlarını çalıştırabilecek seviyeye çıkmasını istiyoruz. Kilometre başına 3 TL olan destek ise sabit kaldı. Öğrenciler 6.50 TL ücret ödüyor, bizim talebimiz ile birlikte öğrencilerin ücretini Antalya Büyükşehir Belediyesi 8 TL’ye tamamlıyor. Belediye 1.5 TL öğrenciler üzerinden destek veriyor.  Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından tüm öğrenci binişlerinde, büyükşehir 1.5 TL’lik bir sübvansiyon yapmış olacak” dedi.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE’de resmi törenle karşılandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE’de resmi törenle karşılandı