Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel CHP'li vekilden bakanlığa Pankobirlik sorusu: Üreticiye satılan gübrelerdeki iddialar doğru mu?

CHP'li vekilden bakanlığa Pankobirlik sorusu: Üreticiye satılan gübrelerdeki iddialar doğru mu?

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Pankobirlik tarafından pancar üreticisine satılan gübrelerdeki iddiaları gündeme taşıdı. İşte detaylar...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Pankobirlik tarafından üreticiye satılan gübrelerde yaşanan sorunlara dikkat çekti. Akbulut, üreticilerin gübrelerdeki eksiklik ve kalite sorunlarına yönelik şikayetlerini gündeme taşıyarak, Tarım Bakanlığı'ndan bu konuda acilen bir inceleme başlatılmasını istedi.

"Pancar Üreticilerinin Gübrelerle İlgili Şikayetleri Artıyor"

İzzet Akbulut, Burdur ve çevre illerden gelen şikayetlerin giderek arttığını belirterek, pancar üreticilerinin gübrelerdeki eksiklik ve düşük fosfor oranı gibi sorunlar yaşadığını dile getirdi. Akbulut, üreticilerin aldıkları gübre çuvallarının 50 kilo olmadığını ve gübrelerin içeriğinde olması gereken fosfor oranının yüzde 30 yerine yüzde 5 çıktığını iddia ettiklerini vurguladı. Akbulut, “Üreticilerimiz, Pankobirlik’ten aldıkları gübrelerin hem ağırlığının eksik olduğundan hem de içeriğindeki fosfor oranının düşük çıktığından şüpheleniyor. Bu durum, pancar üretiminde ciddi verim kayıplarına yol açabilir.” dedi.

Pankobirlik ve Türk Şeker'den Cevap Bekleniyor

Akbulut, üreticilerin sorunlarına rağmen ne Pankobirlik ne de Türk Şeker tarafından tatmin edici bir yanıt alamadıklarını ifade etti. Üreticilerin çaresizlik içinde olduğunu belirten CHP’li vekil, bu sorunun tüm Türkiye’de yaşanması durumunda tarımsal üretimde ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya kalınacağını söyledi ve ekledi: “Yaklaşık 100 bin tonluk bir gübreden bahsediyoruz. Eğer bu gübrelerin tamamı aynı sorunları içeriyorsa, pancar üretiminde üçte bir oranında bir kayıpla karşı karşıya kalabiliriz.”

Tarım Bakanlığı'na Acil İnceleme Çağrısı

İzzet Akbulut, Tarım Bakanlığı’na çağrıda bulunarak, Pankobirlik’in sattığı ve başka bir yerden temin edilemeyen bu gübrelerin acilen incelenmesi gerektiğini belirtti. Akbulut, ayrıca üreticilerin mağduriyetinin giderilmesi için gerekli adımların atılmasını talep etti. CHP'li Akbulut, “Tarım Bakanlığı, bu gübreleri bir an önce incelemeli ve üreticilerimizin mağduriyetini gidermelidir. Üreticilerimizin bu konuda yalnız bırakılmaması gerekiyor.” diye konuştu.

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut'un video mesajının tamamı şöyle:

"Gün geçmiyor ki üreticilerimizden bir konuda şikayet almayalım. Şimdi de pancar üreticilerimiz, ilimizin dört bir yanından telefon açıyorlar. Pankobirlik'ten aldıkları gübrelerin ilk önce eksik olduğundan dolayı şüpheleniyorlar. Elli kiloluk gübre çuvallarından, elli kilo etmediğiyle alakalı şüphe duyuyorlar. Daha sonra işleme baktıkları zaman bir garip görüntü ile karşılaştıklarını iddia ediyorlar. Ve yüzde 30 olması gereken fosforun yüzde 5 gibi bir rakam çıktığıyla alakalı bir iddiaları var. Ama ne Pankobirlik'ten ne de Türk Şeker'den dertlerine derman olacak herhangi bir cevap alamadıklarını iddia ediyorlar. Şimdi aşağı yukarı Türk Şeker tarafından hazırlanan, ihalesi Pankobirlik tarafından yapılan yaklaşık 100 bin tonluk gübreden bahsediyoruz. Eğer bu tüm Türkiye'de aynı sorun söz konusuysa vah halimize çünkü pancar üretiminde üçte bir, dörtte bir oranında üretimde bir kayba yol açacağı hatta üçte bir oranında bir üretimle karşı karşıya bırakacağını gösteriyor çünkü bu rakamlar. Bir an önce Yarım Bakanlığı'nın bu Pankobirlik'in sattığı, Pankobirlik'ten başka alınamayan bu gübrelerin kontrol edilmesi, kullanan vatandaşlarımızın da muhakkak mağduriyetinin giderilmesini Tarım Bakanlığı tarafından yapılmasını saygılarımızla arz ediyoruz."


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Akaryakıta indirim geldi! Güncel benzin ve motorin fiyatları 6 Eylül 2024

Akaryakıta indirim geldi! Güncel benzin ve motorin fiyatları 6 Eylül 2024