Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Bodrum'da içme suyu sorununa 1 Milyar TL ödenek

Bodrum'da içme suyu sorununa 1 Milyar TL ödenek

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum'un içme suyu sorununu çözmek için MUSKİ Genel Müdürlüğü'ne 1 Milyar TL'nin üzerinde ödenek aktardı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Bodrum'da içme suyu sorununa 1 Milyar TL ödenek
KAYNAK: İHA

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla'nın ilçesi Bodrum'un içme suyu sorununu çözmek için önemli bir adım attı. Başkan Aras, MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeler için Büyükşehir bütçesinden toplamda 1 Milyar TL'nin üzerinde ödenek aktardı. Bu ödeneğin büyük bir kısmı, Bodrum'un su problemlerini çözmek amacıyla kullanılacak.

Su İhtiyacını Karşılayacak Planlama ve Etüt Çalışmaları

MUSKİ'nin Bodrum'un yıllık su ihtiyacını 53 Milyon metreküp olarak belirlediği, 16 milyon metreküp su açığı olduğu tespit edildi. Yapılan etüt ve proje çalışmalarıyla, bu miktardaki suyun sisteme dahil edilmesi ve sorunun kalıcı olarak çözülmesi planlanıyor. Ekipler, Bodrum'daki yeraltı ve yerüstü kaynaklarından yılda yaklaşık 16 Milyon metreküp ilave su sağlayarak bölgenin su ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. Bu kapsamda, suyun sisteme kazandırılması için gerekli planlama ve etüt çalışmaları tamamlandı ve projenin en kısa sürede hayata geçirilmesi amaçlanıyor.

Hat Arızalarını Azaltacak Yenileme Çalışmaları

Bodrum'daki ana içme suyu hatlarının yenilenmesi ve basınç düzenlemeleri yapılması planlanıyor. Sık sık arızaların meydana geldiği ve basınç sorunları nedeniyle patlakların yaşandığı hatların yenileme çalışmaları yapılacak. Ayrıca, hat yerlerinin değişimi ve basınç düzenleme işlemleri de projeye dahil edilecek. Bu projelerin yapımına, turizm sezonunun bitişi ve inşaat yasaklarının sona ermesiyle birlikte başlanacak.

Turgutreis Mahallesi İçin Tuzluluk Oranı Yüksek Su Arıtma Projesi

Bodrum'a ekstra su sağlamayı amaçlayan bir diğer proje ise Turgutreis Mahallesi'nde yapılacak olan tuzluluk oranı yüksek suyu arıtma tesisidir. İlk etapta günlük 10 bin metreküp kapasiteye sahip olacak olan Desalinasyon tesisi, ikinci etapta günlük 20 bin metreküp kapasiteye yükseltilerek Bodrum'a önemli miktarda su sağlayacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakanlıktan Polonez firmasındaki işten çıkarmalara ilişkin açıklama

Bakanlıktan Polonez firmasındaki işten çıkarmalara ilişkin açıklama