Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel “BEKLENTİMİZ RASYONEL POLİTİKALARDIR”

“BEKLENTİMİZ RASYONEL POLİTİKALARDIR”

Haziran ayı meclis toplantısında ekonomi ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, “Yılın ilk yarısındaki belirsiz ortam artık sonlanmıştır. Hepimizin beklentisi, karar vericilerin bir an önce rasyonel zeminde politikalar üretmesidir. Çünkü yılın ikinci yarısını kurtarma çabalarımız buna bağlıdır” sözlerine yer verdi.  

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“BEKLENTİMİZ RASYONEL POLİTİKALARDIR”

  Antalya Ticaret Borsası Haziran ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Erdoğan Ekinci başkanlığında ATB Toplantı Salonu’nda yapıldı. Yönetimin bir aylık çalışmasıyla ilgili üyelerin bilgilendirildiği Meclis’te, ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır tarım, ekonomi ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  ATB’nin 23 Haziran Cuma günü 103. yılını tamamlayacak olmasına dikkat çeken Başkan Çandır, “Bizden önceki büyüklerimizin emaneti olarak gördüğümüz ve üzerine değer katarak geleceğe taşımaya gayret gösterdiğimiz borsamızın kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. Borsamız, 1920’den günümüze; tarımdan ticarete, sanayiden turizme, eğitimden sosyal hayata kadar kentimizi ilgilendiren tüm konularda üzerine düşeni yapmaya gayret göstermiştir. Bundan sonrada bu yolda kararlılıkla yürüyecektir” dedi.

AW919475_03AW919475_02

   "YILIN İKİNCİ YARISINI KURTARMA ÇABALARIMIZ BUNA BAĞLIDIR”

  Yılın ilk yarısındaki belirsiz ortamının sonlandığını belirten Çandır, “Hepimizin beklentisi, karar vericilerin bir an önce rasyonel zeminde politikalar üretmesidir. Çünkü yılın ikinci yarısını kurtarma çabalarımız buna bağlıdır. Kısa bir süre önce ilk çeyrek ekonomik büyüme rakamları açıklandı. Genel olarak milli gelirimizin ve özellikle tarım sektörümüzün performansı geçmiş 26 yıl ortalamasının altında ilan edilmiştir. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ilk çeyrekteki gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) reel büyümesini yüzde 4 ve tarımı da yüzde -3,8 küçülme olarak ilan etti. Yılın ilk 3 ayında ekonomimiz bu yüzde 4’lük büyümesini tüketim ve ithalat ile sağladı. Stoklarımızı erittik, yeterince sabit sermaye yatırımları yapamadık. İhracatımız yüzde -0,3 azalırken ithalatımız yüzde 15’e yakın arttı. Bunun kaçınılmaz sonucu olarak dış ticarette ve cari dengede rekor açıklar verdik. Merkez Bankamızın net rezervleri uzun bir süredir negatifte devam etmektedir. Resmi kurumlarımız tarafından ilan edilen bu rakamlar, bizlere referans olmaktadır” sözlerine yer verdi.

  “BUGÜN NÜFUSUMUZUN YÜZDE 99’U OKUR-YAZARDIR”

  “İklim değişikliğinin tarımsal üretimimiz, üretilen ürünlerin kalitesi ve gıda güvenliği üzerindeki olumsuz etkilerinin her geçen gün arttığını yaşayarak görüyoruz” sözlerine yer veren Başkan Çandır, şöyle devam etti:   “Kalitesiz tarım ürünlerinin ihracatta alıcısı olmadığını da hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla iklim kaynaklı olumsuz etkilerin azaltılması ve iklimle uyumlu üretim için; ihracatçı, ticaret erbabı ve kamu üreticilerle el ele vermeli, bilgi düzeyini artırmalı ve gerekli önlemleri almalıdır. Aksi halde üretimimiz, ihracatımız yani tarımsal ticaretimiz olumsuz etkilenecektir. TÜİK tarafından açıklanan eğitim istatistiklerine göre okur-yazar oranının en yüksek olduğu il, yüzde 99 ile Antalya’mız oldu. İlk nüfus sayımının yapıldığı 1927 yılında Antalya’mızda nüfusumuzun yalnızca yüzde 5,4’ü okuma yazma biliyordu. Bugün ise nüfusumuzun yüzde 99’u okur-yazardır. 'En büyük savaş, cehalete karşı yapılan savaştır' diyerek daima eğitimi önceleyen başta Ata’mız olmak üzere, geçmişten günümüze Antalya eğitimine hizmet eden tüm öğretmenlerimize ve milli eğitim camiasına teşekkür ediyorum.”

   “HER ORTAMDA SEKTÖRÜN SORUNLARINA DEĞİNMEYE ÇALIŞIYORUM”

  Her ortamda sektörün sorunlarının yanı sıra kentin ve ülkenin gündeminde yer alan sorunlara da değinmeye çalıştığını belirten Çandır, “Tarım arazisi, iş yeri, depo ve konut kiralardaki afaki artışlar; ekonomik hayatımızı atalete uğratmaktadır. Öyle ki, tarımsal üretimden istihdama, verimlilik düşüşünden rekabetçilik erozyonuna kadar genişleyen konularda oluşturulan ilave ekonomik yükler sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu tür sorunlar, yeni yönetim kadrolarının kalıcı çözümler üretmesi gereken alanlar olarak karşımızda durmaktadır. Dün açıklanan asgari ücret Temmuz ara zam oranı, geçtiğimiz hafta yapılan meslek komiteleri toplantılarımızda da gündeme gelmiştir. Üyelerimiz, içinde bulunduğumuz ekonomik şartlarda da göz önünde bulundurarak asgari ücretteki artışın çalışma arkadaşlarımızın geçim standartlarını yükseltmesi bakımından olumlu bulduklarını ifade etmişlerdir. Asgari ücret, bir taraftan üretim faaliyetleri için maliyet kaynağı diğer taraftan ise üretimin devamı için vazgeçilmez bir dayanaktır. Bu iki unsur arasında sürdürülebilir bir dengenin kurulması ise tamamen yeni yönetim kadrolarının sorumluluğundadır. Her zaman yol göstericimiz olan meslek komitelerimizde gündeme gelen sorun, öneri ve talepleri sözlü ve yazılı olarak ilgili makamlara iletmekteyiz. Başta meclis toplantılarımız olmak üzere katıldığımız tüm platformlarda kamuoyu ve ilgililerle paylaşmaktayız. Paylaşmaya da devam ediyoruz. Bu fırsatla, dile getirilen sorun, öneri ve taleplerin takipçisi olacağımızı, bir kez daha belirtmek isterim” açıklamasına yer verdi.

Haber Merkezi                                         

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başarı Koleji Antalya 2’ncisi

Başarı Koleji Antalya 2’ncisi