Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Bakan Özhaseki: Hatay'da dönüşüm projesine 90 bin müracat

Bakan Özhaseki: Hatay'da dönüşüm projesine 90 bin müracat

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki “Yerinde Dönüşüm Projesi”ne Hatay’da 90 bin kişinin başvurduğunu açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Özhaseki: Hatay'da dönüşüm projesine 90 bin müracat
KAYNAK: İHA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde uygulanan "Yerinde Dönüşüm Projesi"ne Hatay'da 90 bin kişinin başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Bakan Özhaseki, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile birlikte Hatay'da gerçekleştirilen "Deprem Bölgesi Çocuk Evleri Sitesi Temel Atma Töreni" programına katıldı. Özhaseki, son depremin büyük bir felaket olduğunu belirterek, "Bu son deprem, bin yıllık Anadolu medeniyetimizde karşımıza çıkan en büyük felaketti. Yüzyılın depremi demek, afeti demek çok doğru olmaz. Neden derseniz, 18 ilimizi doğrudan veya dolaylı olarak etkiledi ve 14 milyon insan bundan zarar gördü. Yıkılan, yıkılacak olan konutlarımızın sayısı 680 bin civarında. 170 bin kadar da iş yerimiz, depomuz veya ahırlarımız hasar gördüğü için yenilenmek durumunda. Binlerce insanımızı kaybettik. Müthiş bir acı." dedi.

Özhaseki, son 100 yıl içerisinde yıkıcı nitelikte 226 depremin yaşandığına dikkat çekerek, Türkiye'nin deprem kuşağında olduğunu ve bu gerçeğe uygun şekilde hareket edilmesi gerektiğini belirtti. Bakan Özhaseki, "Eğer bunu dikkate almazsak olmamış gibi kabul edersek, unutarak yolumuza devam edersek ve bundan ibret alarak önümüze bakmazsak çok daha fazla acı yaşarız." diye ekledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak 200 binden fazla konut inşasına başladıklarını ifade eden Özhaseki, "Hatay bölgesinde en çok talep gören projelerden biri 'Yerinde Dönüşüm Projesi'. Vatandaşlarımız, yaşadıkları mahallede kalmak istedikleri ve eski anılarına sadık kalmak istedikleri için bu projeyi tercih ediyorlar. Evlerini yapmak veya yeniden inşa etmek isteyenlere 750 bin lira hibe ve 750 bin lira, 2 yıl ödemesiz, 10 yıl vadeli faizsiz kredi veriyoruz. Hatay'dan 90 binin üzerinde başvuru aldık. Aynı şekilde 15 bin iş yeri sahibi de başvuruda bulundu. Bu projeleri desteklemeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da depremin ardından bölgedeki çocukları koruma altına aldıklarını, 966 çocuğun güvenli bölgelere nakledildiğini ve ailelerine teslim edilen çocukların takip edildiğini söyledi. Göktaş, çocuk evlerinde ve çocuk evleri sitelerinde toplam 14 bin 364 çocuğun bulunduğunu ifade etti ve yeni çocuk evleri inşaatlarının temellerini attıklarını açıkladı.

Bakanlar daha sonra deprem sonrası inşa edilen konutların anahtar teslim törenine katıldılar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Isparta polisinden ilginç uygulama

Isparta polisinden ilginç uygulama