Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Akdenizli balıkçılar 'Vira Bismillah' demeye hazırlanıyor

Akdenizli balıkçılar 'Vira Bismillah' demeye hazırlanıyor

Akdenizli balıkçılar, yarın gece av yasağının sona ermesiyle denize açılacak. Ağlarını hazırlayan balıkçılar, bereketli bir sezon bekliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Akdenizli balıkçılar 'Vira Bismillah' demeye hazırlanıyor
KAYNAK: İHA

Mersin'deki Akdenizli balıkçılar, Ege ve Karadeniz'de balıkçılık sezonunun başlamasının ardından yarın gece av yasağının sona ermesiyle denize açılmaya hazırlanıyor. 321 kilometrelik kıyı şeridine sahip Mersin'de balıkçılar, teknelerinin son bakımlarını yaparak ve ağlarını hazırlayarak sezona merhaba demeye hazırlanıyor. Balıkçılar, sezonun ilk aylarında bereketli bir av dönemi bekliyor.

Sezon Akdeniz'de Başlıyor

Ege ve Karadeniz'de balıkçılık sezonu 1 Eylül'de başlarken, Akdeniz'de ise sezon yarın gece yarısı itibarıyla başlayacak. Mersin'deki balıkçılar, teknelerini denize indirmek için son hazırlıklarını tamamlıyor. Teknelerinin bakımını yapan balıkçılar, ağlarını da elden geçiriyor ve motorların son kontrollerini gerçekleştiriyor. Yıllık av yasağının sona ermesiyle birlikte Mersinli balıkçılar denize açılacak.

Ekonomiye Ciddi Katkı Sağlanıyor

Mersin'in 321 kilometrelik Akdeniz kıyısı, balıkçılık açısından önemli bir gelir kaynağı oluşturuyor. Denizden ekmeklerini çıkaran Mersinli balıkçılar, sadece kendileri için değil, aynı zamanda vatandaşların daha uygun fiyatlarla balık tüketmesine de katkı sağlıyor. Balıkçılık sektörü, hem yerel ekonomiye hem de bölge halkına önemli faydalar sunuyor.

Balıkçılar Umutlu

Balıkçı teknesi kaptanlarından Gültekin Işık, Karadeniz'deki sezonun 1 Eylül'de başladığını ve Akdeniz'deki sezonun 15 Eylül'de başlayacağını belirtti. "İnşallah Karadeniz gibi bereketli bir sezon olur, umudumuz bu" diyen Işık, hazırlıkların son aşamaya geldiğini ve özellikle sezonun ilk haftalarında karides avlayacaklarını söyledi. Işık, daha sonraki dönemde gümüş, barbun gibi balık türlerinin avlanacağını da ekledi.

Tekne ve Ağlar Hazır

Tekne sahiplerinden Cafer Eren ise teknelerinin ve ağlarının bakımını yaptıklarını ve gemicilerinin hazır olduğunu ifade etti. "Teknemizi 2 gün içinde denize indireceğiz. Bütün hazırlıklarımız bitmek üzere. Hem balıkçılar hem de tüketiciler için güzel bir sezon olmasını diliyoruz" şeklinde konuştu. Balıkçılar, sezonun başlamasıyla birlikte denize açılarak yeni sezona umut dolu bir başlangıç yapmayı planlıyor.



 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Göztepe Chelsea'den David Datro Fofana'yı Kiraladı

Göztepe Chelsea'den David Datro Fofana'yı Kiraladı