Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Adana'da yer fıstığı hasadı: Rekoltede yüzde 30 artış bekleniyor

Adana'da yer fıstığı hasadı: Rekoltede yüzde 30 artış bekleniyor

Türkiye'nin yer fıstığı üretiminin yarısını karşılayan Adana'da hasat başladı. Bu yıl rekoltenin yüzde 30 oranında artması öngörülüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Adana'da yer fıstığı hasadı: Rekoltede yüzde 30 artış bekleniyor
KAYNAK: İHA

Türkiye'nin yer fıstığı üretiminin yaklaşık yarısını karşılayan Adana, bu yıl yer fıstığı üretiminde büyük bir artış bekliyor. Adana'nın ova kesimlerinde birinci ürün olarak ekilen yer fıstığında ilk hasat, Karataş ilçesinin Tuzla bölgesinde gerçekleştirildi. Çiftçiler, tarlalarda yer fıstığının sökümünü yaparak, fıstıkları kurumaya bıraktı ve ardından patozlama işlemine başladı.

Üretim ve Rekoltede Yüzde 30 Artış

Geçen yıl Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye genelinde 185 bin ton yer fıstığı üretildi ve bunun 89 bin tonu Adana'dan sağlandı. Bu yıl ise yer fıstığı fiyatlarının iyi olmasından dolayı, Adana'da ekim alanı ve rekoltede yüzde 30 artış bekleniyor. Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, Adana'nın yer fıstığı üretiminde Türkiye'de birinci sırada yer aldığını ve bu yılki hasadın üreticilere hayırlı olmasını diledi.

Yer Fıstığının Sanayideki Önemi

Yer fıstığı sadece yağ üretiminde değil, aynı zamanda insan ve hayvan beslenmesinde de önemli bir yer tutuyor. Kökçüoğlu, çerezlik olarak değerlendirilemeyen yer fıstığının sanayide yağ hammaddesi olarak kullanıldığını belirtti. Adana genelinde karpuz hasadı sonrasında ikinci ürün olarak ekimi yapılan yer fıstıklarının hasadı ise ekim ayı başında yapılması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
IBAN'a para gönderenleri ilgilendiriyor! Açıklama kısmı artık bunu yazmak zorunlu

IBAN'a para gönderenleri ilgilendiriyor! Açıklama kısmı artık bunu yazmak zorunlu