Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Adana Kozan'daki yatılı okulda öğrenciye darp iddiası

Adana Kozan'daki yatılı okulda öğrenciye darp iddiası

Adana’nın Kozan ilçesinde meslek lisesinde yatılı okuyan erkek öğrenci, öğretmeni tarafından darp edildiği iddiasıyla ailesiyle birlikte şikayette bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana Kozan'daki yatılı okulda öğrenciye darp iddiası
KAYNAK: İHA

Adana’nın Kozan ilçesinde bir meslek lisesinde yatılı okuyan 10. sınıf öğrencisi A.E.C. (15), öğretmeni tarafından darp edildiğini iddia ederek ailesiyle birlikte şikayette bulundu. Ali Ata Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan A.E.C., yaşadığı olayın ardından yüzünde ve vücudunda morluklar oluştuğunu ve ayak parmağının yaralandığını belirtti. Öğrencinin ailesi, öğretmen hakkında hukuki işlem başlatılması talebiyle polis merkezine başvurdu.

Etüt Saatinde Başlayan Tartışma Şiddete Dönüştü

Olay, geçtiğimiz günlerde etüt saati öncesinde meydana geldi. İddiaya göre, A.E.C., ağabeyiyle telefonla görüşürken, yurdun nöbetçi öğretmeni Osman B. tarafından uyarıldı. Telefonu kapatmasını isteyen öğretmen, öğrencinin telefonu teslim etmesini talep etti. Ancak yaşanan tartışma kısa sürede büyüyerek fiziksel şiddete dönüştü. A.E.C., öğretmeninin kendisini darp ettiğini ve bu sırada yüzünde ve vücudunda morluklar oluştuğunu, ayak parmağının yaralandığını söyledi.

Öğrencinin İfadesi: “Telefonu Verdim, Ama Yine de Şiddet Gördüm”

Olayla ilgili konuşan 15 yaşındaki A.E.C., yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Etüt başlamak üzereyken ağabeyim aradı, para gönderecekti. Telefonu kapattıktan sonra öğretmen geldi ve telefonu istedi, ben de verdim. Ancak arkadaşımın telefonda oyun oynadığını söyledim. Öğretmen gidip aradı fakat bulamayınca tekrar yanıma geldi. ‘Telefonu cebinde’ dedim ve buldu. Ancak telefonu almadı, bana doğru gelerek ‘Sen nasıl bana emir verirsin?’ diyerek beni darp etmeye başladı.”

Aileden Tepki: “Bu Derece Şiddet Kabul Edilemez”

Oğlunun darp edildiğini öğrenen anne Ayşe C., öğretmenin bu tutumuna sert tepki gösterdi. “Çocuğum hatalıysa bize söylesinler, gerekli uyarıları yaparlar, ceza verirler. Ancak bu derece bir şiddet kabul edilemez. Evladımın yüzü ve vücudu morluklar içinde. Bu durumu asla kabul etmiyoruz ve hukuki yollardan hakkımızı arayacağız.” şeklinde konuştu.

Baba Mehmet C. ise, oğlunun eğitimine devam edebilmesi için Kozan’a gönderdiklerini ve yurtta kalmasının nedeninin daha iyi bir eğitim alması olduğunu belirtti. Baba Mehmet C., “Oğlum hatalıysa beni arayabilirlerdi, birlikte bir çözüm bulurduk. Bu şekilde darp edilmesi asla kabul edilemez.” dedi.

Okul ve Yurt Yönetimi Soruşturma Başlattı

Olayın ardından okul ve yurt yönetimi, iddialarla ilgili olarak öğretmen Osman B. hakkında idari soruşturma başlattı. Öğretmenin, olayla ilgili savunmasının alınacağı ve soruşturma sonucuna göre gerekli adımların atılacağı bildirildi. Ayrıca, öğrencilerin güvenli bir ortamda eğitim görmelerini sağlamak amacıyla gerekli önlemlerin alınacağı ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Van Saray'da sel felaketi! Evleri su bastı tarım arazileri zarar gördü

Van Saray'da sel felaketi! Evleri su bastı tarım arazileri zarar gördü