Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Adana'da sıcak hava alarmı! Hissedilen sıcaklık 50 dereceyi aştı

Adana'da sıcak hava alarmı! Hissedilen sıcaklık 50 dereceyi aştı

Adana'da termometreler 42 dereceyi gösterirken, nemle birlikte hissedilen sıcaklık 50 dereceyi geçti. Aşırı sıcaklardan etkilenen vatandaşlar gölge alanlara sığınırken, çocuklar dahi oyun oynamakta zorlanıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana'da sıcak hava alarmı! Hissedilen sıcaklık 50 dereceyi aştı
KAYNAK: İHA

Adana'da bunaltıcı sıcaklar etkisini sürdürüyor. Termometrelerin 42 dereceyi gösterdiği şehirde, yüksek nem oranlarıyla birlikte hissedilen sıcaklık 50 dereceye ulaştı. Meteoroloji yetkilileri sık sık sıcak hava uyarıları yaparken, vatandaşlar bu zorlu koşullarla başa çıkmaya çalışıyor.

A W264726 02 Result

Gölgede Oyun Oynama Mücadelesi

Aşırı sıcaklar nedeniyle günlük yaşamın olumsuz etkilendiği Adana'da, çocuklar dahi oyun oynayamaz hale geldi. 7 yaşındaki Adnan Avcı, 'O kadar sıcak ki oyun bile oynanmıyor. Oyun oynayamıyorum, terliyorum. Kardeşim ile de oynayamıyorum sıcak yüzünden. Akşamları serin olduğu için akşamları oyun oynuyoruz' diyerek sıcak havanın zorluklarını dile getirdi.

A W264726 06 Result

Çalışma Koşulları Zorlaşıyor

Sıcak hava koşullarında çalışmak zorunda kalan vatandaşlar da zorlandıklarını belirtiyor. Mehmet Davizan, 'Adana'da hava çok sıcak. Nem de yüksek olduğu için bizi bunaltıyor. Sıcakta çalışıyoruz, emek veriyoruz. Zor sıcaklarda çalışmak' şeklinde konuşarak durumun zorluğunu vurguladı.

A W264726 03 Result

'Adana'da Yaşamak Sıcaklarla Mücadele Demek'

Adana'da sıcak hava şartlarının dayanılmaz hale geldiğini belirten Aydın Çıvak ise, 'Burası çok sıcak, Adana yaşanacak bir yer değil. Ama mecburen yaşamak zorundayız. Hava sıcaklığından halimiz harap. Nem ile birlikte hava 40 derece ise oluyor 60-70 derece' ifadelerini kullandı.

A W264726 04 Result

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul Arnavutköy'de Cin*yet: Eşi Tarafından Sokak Ortasında Öldürüldü

İstanbul Arnavutköy'de Cin*yet: Eşi Tarafından Sokak Ortasında Öldürüldü